avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... MASTER LA UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN MILANO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

MASTER LA UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN MILANO

Buna,

Tocmai am aflat ca am fost admisa la master la Universitatea Politehnica din Milano insa...STUPOARE ambasada Italiei in Romania nu vrea sa imi acorde legalizarea de care am nevoie a adeverintei care dovedeste(pana la inmanarea diplomei) ca am absolvit cursurile de inginerie si am dobandit licenta de inginer. Fara aceasta legalizare nu ma pot inmatricula la Milano!!!
AVETI CUMVA IDEE DE CE DOCUMENT(E) AS AVEA NEVOIE PENTRU A OBTINE ACESTA "DECLARATIA DE VALOARE", in conditiile in care diploma o primesc abia anul viitor iar de legalizare am nevoie pana in septembrie??
Cel mai recent răspuns: danie1a , utilizator 16:45, 10 Septembrie 2010
Iulia-Andreia a scris:


Tocmai am aflat ca am fost admisa la master la Universitatea Politehnica din Milano


Cum s-a facut admiterea la master in Italia ? Prin examen sau prin corespondenta. E foarte important acest aspect.


insa...STUPOARE ambasada Italiei in Romania nu vrea sa imi acorde legalizarea de care am nevoie a adeverintei care dovedeste(pana la inmanarea diplomei) ca am absolvit cursurile de inginerie si am dobandit licenta de inginer.


Probabil ca o hartie de tip "adevarinta" nu poate fi luata in considerare la ambasada. Situatia se poate clarifica daca expui situatia la Politehnica din Milano (ca cu toate ca esti absolventa din acest an, diploma o primesti la anul ca asa e procedura in Romania si ce trebuie sa faci sa poti urma cursurile).


Fara aceasta legalizare nu ma pot inmatricula la Milano!!!
AVETI CUMVA IDEE DE CE DOCUMENT(E) AS AVEA NEVOIE PENTRU A OBTINE ACESTA "DECLARATIA DE VALOARE",


Poate ca mai sunt si alte posibilitati decat "legalizarea" unei adeverinte.
Poate ca Ministerul Educatiei iti poate da o hartie oficiala mai "tare" decat adevarinta obtinuta de la facultatea absolvita. Intreaba si acolo.

Raspunsul cel mai corect il primesti de la Universitatea din Milano.

cu toata stima si consideratia Nicolaie Ciobotaru
Stimate domn Nicolaie Ciobotaru,
Admiterea a fost facuta prin corespondenta, am trimis dosarul cu toate documentele necesare, am fost declarata admisa, iar acum trebuie sa trimit dovada ca am sustinut examenul de licenta in Romania pentru a putea fi inmatriculata la master la Milano. Doar ca documentul pe care il am Universitatea din Romania, adica Politehnica din Timisoara sustine ca este singurul pe care il poate oferi pana la inmanarea diplomei, adica anul viitor in mai, iar ambasada nu vrea sa imi ofere aceasta declaratie de valoare fara de care nu pot continua procedura de inmatriculare la Milano!

Cu respect,

Iulia Popescu
Buna Iulia,

Si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine. Am fost acceptata la politehnica din milano si sunt in stadiul in care imi pregatesc actele pentru a obtine declaratia de valoare.

Din informatiile pe care le-am primit de la ambasada sunt mai multe etape care trebuie parcurse cu actele respective.

1. Trebuie sa ridici
- din timpul facultatii
-> diploma de licenta
-> suplimentul la diploma/foaia matricola pentru cei 4 ani
-> programa analitica cu adeverinta semnata de rectorul universitatii (asta mi-am facut-o eu efectiv cu descrierea cursurilor de pe site-ul oficial) - si secretara de la decanat mi-a dat adeverinta cu numele decanului, secretarului sef si al rectorului care urmeaza se semneze si la sfarsit sa puna o stampila si sa inregistreze documentul la registratura.

- de la liceu
-> diploma de BAC
-> foia matricola din liceu
-> o cerere de autentificare a acestora de mai sus semnata de directorul scolii

2. Actele de la facultate respectiv de la liceu trebuie duse la ministerul educatiei daca institutia absolvita e din bucuresti sau la inspectoratul judetean de care apartine facultatea pentru a fi vizate.

3. Dupa vizare aceste acte trebuie duse la prefectura locala pentru a primi o apostila.

4. Dupa ce ai primit apostila - trebuie sa faci o copie legalizata dupa toate aceste acte.

5. Iei apoi copiile legalizate si te duci cu ele la tribunalul teritorial pentru a le apostila.

6. Apoi iei copiile apostilate le duci la traducator autorizat si iei o copie "legalizata" a documentelor in limba italian.

7. Copia legalizata a documentelor o iei si o duci din nou la tribunal pentru acea apostilare.

8. Iei apoi traducerile si le duci la ambasada. Acolo aparent sa tre sa faci o programare. Tot la telefon am inteles ca daca trimiti un mail la adresa dv.bucarest@esteri.it in care explici situatia poti sa primeste o progrmare mai urgenta.

Informatiile acestea le-am obtiut sunand direct la ambasada italiei unde este un serviciu care se ocupa de aceste declaratii de valoare.

Bineinteles ca la fiecare etapa trebuie sa fii inarmat cu buget suficient si rabdare. Cea mai scumpa etapa e traducerea. (cred :D)

Dupa cum am precizat si eu voi merge tot la politehnica din milano. Sper sa rezolvi etapa cu declaratia de valoare. Eu sunt tot la inceput in acest demers. (Daca nu finalizez o sa le spun celor din milano ca le aduc mai tarziu acest document. Pana la urma ei imi dau diploma abia peste 2 ani)

Adresa mea de contact este dana.dorneanu@gmail.com

Mult success,

Dana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere pentru declaratia de valoare adina vint adina vint a mai depus cineva cerere pentru declaratia de valoare la ambasada italiei(m-ar interesa cat costa) multumesc (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals in acte de studii ContSters507570 ContSters507570 Ce urmeaza sa se intample? Problema e ca numitul detine o functie publica. A ,,primit” in 2000,o diploma de bac,falsa si foaie matricola aferenta. In 2008 se ... (vezi toată discuția)
Termen eliberare adeverinta licenta razor razor Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati cu o informatie scurta, pentru ca am cautat pe acest forum, pe site-ul ministerului si pe Google in general, dar nu am ... (vezi toată discuția)