avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturile gravidelor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturile gravidelor

Am citit ca odata cu depunerea primului prenatal se depune si o cerere de acordare a compensatiei de 15% din salariul brut. Noi in institut avem contractul nostru colectiv de munca in care nu am gasit acest articol. Am inteles ca nu au voie sa treaca in aceste contract mai putin decat in Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010?? Daca este asa ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 10:35, 15 Iulie 2010
Cf CCMUNN 2007-2010
ART.66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractelecolective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

Cel mai indicat este ca salariata in cauza sa faca o cerere pentru acordarea acestei compensari, sa o semneze si sa o inregistreze la Departamentul de resurse umane a firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere compensatie 15% concediu maternitate ganca ganca din 12.martie 2010 sunt in prenatal am citit pe net ca exista o cerere prin care se solicita o compesatie de 15% din salariul brut pt gravide(mame) aflate in ... (vezi toată discuția)
Calcul completare 15% / salariul bonus cf art. 51 si art. 66 din ccmunn 2007-2010 brotacel1 brotacel1 Buna ziua, Lucrez la o firma de 10 ani si momentan ma aflu in concediu prenatal de la 1 mai 2009. O data cu depunerea concediului prenatal am depus si ... (vezi toată discuția)
Cic2 daca cic1 expira cu o luna inainte de nasterea celui de-al doilea copil nerantula nerantula Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: - am un copil de 1 an si 4 luni, CIC_1 expira la data de 16.09.2010 - sunt insarcinata cu al doilea copil, care ... (vezi toată discuția)