avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... urgent- concediu medical accident de munca in perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

urgent- concediu medical accident de munca in perioada determinata

dragilor,


am si eu o situatie din care nu stiu cum sa ies

am un accident de munca in timpul unei perioade determinata, accidentul a fost din vina noastra dar cum procedez in aceasta situatie? ii prelungesc sau nu contractul d emunca avand in vedere ca el este pe durata determinata? trebuie sa platesc sau nu concediul medical dupa terminarea contractului? se suspenda in acelasi timp si incetarea contractului pe durata determinata?

puteti sa-mi comunicati o baza legala?

multumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2007
ifrimcristina, utilizator
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 23:07, 5 August 2007
in mod normal CIM pe perioada determinata inceteaza de drept la data expirarii duratei pt. care a fost incheiat. Dar....dintr-o experienta destul de recenta, iti recomand sa prelungesti CIM . In cazul meu a fost vorba de concediu medical pt incapacitate temporara de munca , salariatul putea sa isi primeasca indemnizatia de la CASS conf.OUG 158/2005 si totusi instanta i-a dat lui castig de cauza, dispunand ca data de incetare a CIM sa fie data la care a incetat concediul medical.
multumesc de raspuns

spune-mi te rog si eu in perioada asta pot sa-i fac act aditional? sau el pur si simplu este suspendat si nu ii fac nimic? eu sunt total de acord cu prelungirea dar cum? ii fac un act aditional in acum sau pur si simplu se prelungeste automat si apoi el vine la serviciu si mai sta zilele ca el trebuia sa lucreze pana la finalizarea contractului?

in cazul pe care l-am avut eu instanta a considerat suspendat CIM pe perioada concediului medical, hotarand ca data la care se termina concediul medical sa fie data incetarii de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am contract dterminat pe 6 luni prelungit inca 6 luni,am drept de somaj? claudiughebauer claudiughebauer La finalizarea contractului daca nu mi se m-ai prelungeste am 1 an de contributie,am drept de somaj??? Cei de la firma cum imi vor incheia contractul potrivit ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - contract pe perioada determinata - rog raspuns urgent georgeu georgeu Buna ziua Persoana in cauza este angajata cu contract pe per. determinata. A fost anuntata ca nu i se va mai prelungi contractul de munca. A semnat nota de ... (vezi toată discuția)
Act aditional rupt de director dupa semnare de catre salariat Alexander12393 Alexander12393 Buna Ziua Acum cateva zile am fost sunat de la servici si mi sa spus ca nu mai au nevoie de serviciile mele , mi-a expirat contractul de munca (perioada ... (vezi toată discuția)