avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am contract dterminat pe 6 luni prelungit inca 6 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am contract dterminat pe 6 luni prelungit inca 6 luni,am drept de somaj?

La finalizarea contractului daca nu mi se m-ai prelungeste am 1 an de contributie,am drept de somaj???
Cei de la firma cum imi vor incheia contractul potrivit dreptului muncii cu ce articol,s-au pur si simplu expira odata cu trecerea duratei pe care a fost incheiat,sunt obligati la firma sa imi prelungeasca contractul s-au sa imi ofere alt job in firma???
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:16, 20 Martie 2012
1. Daca nu a mai fost prelungit, CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii), indiferent de situatia in care se afla salariatul.

2. Incetarea CIM cu articolul de mai sus va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj.

3. Angajatorul nu are nici o obligatie legala sa va ofere un alt loc de munca sau sa va prelungeasca CIM.
concediul medical luat in timpul contractului determinat prelungeste durata acestui contract cu durata concediului medical?
Concediul medical nu prelungeste durata contractului incheiat pe perioada determinata. Daca nu se doreste prelugirea contractului dvs, angajatorul are dreptul sa il inceteze chiar daca dvs aduceti concedii medicale in baza art. 49 alin 5 Codul Muncii.
1. CIM pe perioada determinata inceteaza de drept la data expirarii sale indiferent de starea in care se afla salariatul la acea data.

2. Din Codul muncii:

Art.49
...
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
...

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...

3. Intr-un asemenea caz persoana care are un certificat medical care incepe inainte de incetarea CIM se prezinta cu acesta la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care va calcula si plati certificatul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea cim determinat pt cazuri speciale raluca mazilu raluca mazilu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt salariata la o firma si am contract pe durata determinata. Intre timp am aflat ca sunt insarcinata. Din ... (vezi toată discuția)
Prenatal-raspuns urgent marianelena marianelena Am dreptul la prenatal Sotia este in ultima saptamana a celui de al doilea contract pe 6 ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal - contract de munca pe perioada determinata adela_trandafir adela_trandafir Buna ziua, sunt insarcinata in 30 de saptamani si voi naste la sfarsitul lunii iulie 2012. La actualul angajator am CIM incheiat pe perioada detrminata de 6 ... (vezi toată discuția)