avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ce se intampla daca tu ca somer vrei sa renunti la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ce se intampla daca tu ca somer vrei sa renunti la cursurile facute prin fortele de munca?

persoana care face aceste cursuri vrea sa renunte pentru ca este folosit la altceva decat specializarea de instalator,il foloseste ca zilier,doar ca nu este platit......El spune ca daca renunta trebuie sa plateasca 10% din valoarea cursului si ca nu ii mai da somaj,este adevarat?
multumesc
Cel mai recent răspuns: gnicolae , utilizator 11:18, 16 Iulie 2010
imi cer scuze credeam ca-i vorba de vreun tanar nelinistit...:">
poate sa se adreseze anofm asta-i abuz!!!! in scris cu nr. de inregistrare...inseamna ca anofm are conventie cu ei, cu toate ca mi-se pare cam ciudat. ai spus la un momend dat ca este fostul angajator al tatalui tau???
gnicolae a scris:

imi cer scuze credeam ca-i vorba de vreun tanar nelinistit...:">
poate sa se adreseze anofm asta-i abuz!!!! in scris cu nr. de inregistrare...inseamna ca anofm are conventie cu ei, cu toate ca mi-se pare cam ciudat. ai spus la un momend dat ca este fostul angajator al tatalui tau???

da,este fostul angajator,care pe langa faptul ca l-a folosit mereu pentru alta munca decat cea de electrician,asta de 20 si ceva de ani#-o(cules vie,treaba la el acasa,etc) mai are sa ii dea si salarii pe jumatate de an si sigur nu o sa-i mai vadaX-(.ma gandesc si la faptul ca daca fac reclamatie sa nu aiba probleme tot tatal meu(munca la negru atunci cand ei somaj)multumesc pentru ajutor.:)
intra pe [ link extern ] .
ia legatura telefonic...vezi ca tatal tau in urma inscrierii la cursul de recalificare trebuie sa aiba un contract...cei care org. astfel de cursuri(inclusiv practica) sunt acreditati de min. muncii si cursurile sunt finantate din fond. europene...un mic bussines din care au altii de castigat...eu nu inteleg daca tatal tau este somer cum poate, somer fiind, sa lucreze in continuare pt. un fost angajator care-i mai datoreaza si salarii restante.
apucate si documenteaz-te, incepi cu anofm, vezi ca poti sa-i faci reclamatie si la itm si actiune in instanta(dar deranjul este prea mare)si nu stiu daca faceti fatza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cursurile de calificare gratuite pentru someri sunt obligatorii? silviu35 silviu35 MI-AM facut somajul mi sa dat carnetul de somer ma pus sa semnez toate documentele se faceau cursuri de calificare dar ei nu mi sa spus nimic cei de la ... (vezi toată discuția)
Pot refuza un loc de munca de la ajofm fiind somer? marinion marinion sunt somer, sunt inscris la un curs de recalificare si mi s-a dat reartitie la o fima ,locul de munca nu i-mi convine nu am mai lucrat in domeniul respectiv ... (vezi toată discuția)
Abuz sensei sensei in cazul in care angajatorul iti spune ca te concediaza dar te obliga sa-ti dai singur demisia si iti impune sa platesti echipamentul,in cazul de fata ... (vezi toată discuția)