avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozit ptr cu masina daune totale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozit ptr cu masina daune totale

in urma unui accident masina fiului meu a fost distrusa in totalitate,impozitul se calculeaza pana la data accidentului sau pana la finalul anului,cine imi da hartie de daune totale ptr a dovedi la administratia financiara ca masina este inutilizabila impozitul fiind deja platit pentru primul semestru. politia a eliberat o hartie de reparatie dar agentul constatator considera ca e dauna totala. cum procedez ptr ca nu mi se pare normal sa platesc ptr un lucru care nu mai poate fi folosit impozit. eu nu am putut lua legatura cu firma asiguratoare a vinovatului ancheta fiind inca in desfasurare,nu mi s/a dat copie dupa polita rca,se pare ca nici nu exista polita rca pe auto vinovat
Cel mai recent răspuns: SC MARCULESCU&ASOCIATII SRL , Consilier juridic 21:03, 15 Iulie 2010
daca masina fiului dvs este achizitionata in sistem leasing atunci treuia sa va dea o factura pe care o sa mentioneze "epava", cu aceast factura mergeti la Primarie la serviciul Impozite si taxe si asa o sa efectueze radierea masinii....in cazul in care nu este achizitionata in leasing...firma asiguratoare in baza unui deviz estimativ oferit de servisant va emite adresa prin care va specifica valoarea pagubei...si in cazul in care este considerata dauna totala va emite oferta de despagubire atat pentru suma oferita cat si pentru "epava" daca este cazul.....deci luati legatura cu firma de asigurari...daca ancheta este in desfasurare va recomand sa lecturati pv de contraventie....acolo este mentionata si firma asiguratoare a vinovatului....
In cazul in care in urma accidentului au fost si victime....sau accidentati....trebuie sa va emita ANEXA 2...si acolo este mentionata firma asiguratoare RCA.....succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi leasing anjinsan anjinsan Buna Ziua, AM avut o masina in leasing, iar in data de 17.03.2010 am avut un accident cu aceasta. S-a constatat dauna totala, urmand a fi despagubit. ... (vezi toată discuția)
Dauna totala -ma pot indrepta impotriva celui vinovat de producerea accidentului? Jurist TM Jurist TM Buna ziua! Am urmatoarea problema: o masina , parcata pe carosabil, a fost lovita in plin de un alt autoturism care venea cu viteza foarte mare din sens ... (vezi toată discuția)
Dauna totala alexutu alexutu Buna seara! Am fost implicat intr-un accident de circulatie din care a rezultat avarierea autoturismului meu si ranirea sotiei vinovat fiind un taximetrist ... (vezi toată discuția)