avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare obligatorie cladiri
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare obligatorie cladiri

De când mă ştiu, şi-mi spun şi cei în vârstă, în zona în care locuiesc ( oraş, cu 20 apartamente ) nu au fost nici inundaţii, nici alunecări de teren, este o zonă stabilă de sute de ani. Au fost cutremure pe care le ştiu eu din 1940, nu au fost cu efecte distrugătoare mai ales de vieţi omeneşti în nici-un caz. La ce îmi ajută mie această asigurare obligatorie pentru apartament, în numai condiţiile impuse de asigurator. Este o plată obligatorie, în folosul celor ce vor avea de suferit că şi-au construit case fără autorizaţie şi în zone nepermise, au ocolit legea, au cumpărat aprobări. Guvernul pasează răspunderea, nu şi-au îndeplinit sarcinile pentru care sunt plătiţi din banii contribuabililor ( şi încă foarte bine ), şi acum ne i-a nouă banii pentru neglijenţa lor. Frumooooooooooossssss........#-oX-(:sorry:
Cel mai recent răspuns: hd76avr , utilizator 22:24, 18 Iulie 2010
va foloseste ptr ca este "OBLIGATORIE" :) la fel ca si taxa radio....asa ca:)
Teoria cu: "la mine nu se poate intampla" nu tine intotdeauna
DURA LEX SED LEX si cu asta am spus totul.
Aveti un rationament "majoritar", adica faceti parte dintre cei 76% proprietari romani de locuinte, care gandesc la fel si nu si-le-au asigurat.
Credeti ca, de exemplu la Zimnicea, procentul este mai mare decat media pe tara de 24% asigurati?Nicidecum, nu sunt nici 20%, desi orasul a cam fost distrus (pentru prima data) la ultimul cutremur!:((
In plus, PAD-ul nu are nicio legatura cu asigurarea vietilor omenesti.
Responsabilitatea pentru bunul propriu, nu este a guvernului/statului asa cum ne-am obisnuit de cateva generatii si deci pasatul a cam fost in sens invers;)
Cat despre conditii, peste aceasta polita restransa/limitata la evenimentele catastrofice, nu va interzice/impune nimeni sa nu o completati cu una facultativa, cu acoperire pentru orice alt eveniment fata de care va considerati lipsit de aparare sau sa va fie de ajutor.
Primul efect s-a produs deja: v-ati revoltat ca asigurarea este insuficienta (cu toate ca si prima este derizorie 0,1%) si ar trebui sa completati riscurile=D>

precum si suma asigurata :slap:

Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2010
nucu$, utilizator
Eu am deja 3 locuinte asigurate ( m-a obligat banca sa le asigur) atunci cand am contractat un credit.Am fost pus in fata unei decizii: vrei credit?Te asiguri!Nu vrei credit?Nu te asiguri.
Nu ar fi super corect si in acest caz al calamitatilor naturale sa se intample asa?Adica: vrei despagubiri?Te asiguri!Nu vrei despagubiri?Nu te asiguri dar, dai declaratie pe proprie raspundere ca in caz de calamitate nu ai nici o pretentie de la STATUL Roman.Asa ar fi corect.Nu e corect ca printr-o lege sa ingradesti libertatea de alegere a unui om si nici nu-l poti obliga sa consume ceva ce nu vrea.Poimaine , poate, o sa apara o lege prin care o sa li se impuna romanilor sa consume 50 kg de banane pe an doar ca sa-si faca o firma a lui nu stiu cine vanzare.
Sunt curios daca pe cele 3 locuinte care sunt deja asigurate o sa ma oblige statul sa mai fac inca o asigurare, asta "obligatorie".Daca da, o sa chem STATUL ROMAN in instanta sa vedem daca si instanta zice ca-i asa de obligatorie in situatia expusa.
Prea s-a obisnuit acest Stat sa faca legi aberante iar "prostimea" prea s-a obisnuit sa accepte totul numai ca are statut de, vezi Doamne, LEGE.Uite ca unele legi ce se doresc impuse nu trec de curtea constitutionala (vezi incercarea de reducere a pensiilor).Sunt convins ca sunt multe alte "legi" care nu a-r trece de instanta. "Desteapta-te romane din somnul cel de moarte !!!!!!!!!!!!!! "

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie a locuintei M. Gradinaru M. Gradinaru Am primit o oferta de la o firma de asigurare referitoare la asiguarea locuintei. Riscurile asigurate sunt: cutremur, inundatii, alunecare de teren si drept ... (vezi toată discuția)
Politele de asigurare obigatorii pentru locuinte Oarecine Oarecine Am inteles ca sunt 4 riscuri acoperite de polita de asigurare obligatorie. Am facut o asigurare facultativa la o societate mare de asigurari, iar polita ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta ContSters93450 ContSters93450 Locuiesc in orasul Oradea unde riscul de inundatii, cutremur si alunecari de teren este ZERO., deci nu mi se pare normal sa fiu OBLIGATA sa inchei o asigurare ... (vezi toată discuția)