De când mă ştiu, şi-mi spun şi cei în vârstă, în zona în care locuiesc ( oraş, cu 20 apartamente ) nu au fost nici inundaţii, nici alunecări de teren, este o zonă stabilă de sute de ani. Au fost cutremure pe care le ştiu eu din 1940, nu au fost cu efecte distrugătoare mai ales de vieţi omeneşti în nici-un caz. La ce îmi ajută mie această asigurare obligatorie pentru apartament, în numai condiţiile impuse de asigurator. Este o plată obligatorie, în folosul celor ce vor avea de suferit că şi-au construit case fără autorizaţie şi în zone nepermise, au ocolit legea, au cumpărat aprobări. Guvernul pasează răspunderea, nu şi-au îndeplinit sarcinile pentru care sunt plătiţi din banii contribuabililor ( şi încă foarte bine ), şi acum ne i-a nouă banii pentru neglijenţa lor. Frumooooooooooossssss........#-oX-(:sorry:
Aveti un rationament "majoritar", adica faceti parte dintre cei 76% proprietari romani de locuinte, care gandesc la fel si nu si-le-au asigurat.
Credeti ca, de exemplu la Zimnicea, procentul este mai mare decat media pe tara de 24% asigurati?Nicidecum, nu sunt nici 20%, desi orasul a cam fost distrus (pentru prima data) la ultimul cutremur!:((
In plus, PAD-ul nu are nicio legatura cu asigurarea vietilor omenesti.
Responsabilitatea pentru bunul propriu, nu este a guvernului/statului asa cum ne-am obisnuit de cateva generatii si deci pasatul a cam fost in sens invers;)
Cat despre conditii, peste aceasta polita restransa/limitata la evenimentele catastrofice, nu va interzice/impune nimeni sa nu o completati cu una facultativa, cu acoperire pentru orice alt eveniment fata de care va considerati lipsit de aparare sau sa va fie de ajutor.
Primul efect s-a produs deja: v-ati revoltat ca asigurarea este insuficienta (cu toate ca si prima este derizorie 0,1%) si ar trebui sa completati riscurile=D>
Eu am deja 3 locuinte asigurate ( m-a obligat banca sa le asigur) atunci cand am contractat un credit.Am fost pus in fata unei decizii: vrei credit?Te asiguri!Nu vrei credit?Nu te asiguri.
Nu ar fi super corect si in acest caz al calamitatilor naturale sa se intample asa?Adica: vrei despagubiri?Te asiguri!Nu vrei despagubiri?Nu te asiguri dar, dai declaratie pe proprie raspundere ca in caz de calamitate nu ai nici o pretentie de la STATUL Roman.Asa ar fi corect.Nu e corect ca printr-o lege sa ingradesti libertatea de alegere a unui om si nici nu-l poti obliga sa consume ceva ce nu vrea.Poimaine , poate, o sa apara o lege prin care o sa li se impuna romanilor sa consume 50 kg de banane pe an doar ca sa-si faca o firma a lui nu stiu cine vanzare.
Sunt curios daca pe cele 3 locuinte care sunt deja asigurate o sa ma oblige statul sa mai fac inca o asigurare, asta "obligatorie".Daca da, o sa chem STATUL ROMAN in instanta sa vedem daca si instanta zice ca-i asa de obligatorie in situatia expusa.
Prea s-a obisnuit acest Stat sa faca legi aberante iar "prostimea" prea s-a obisnuit sa accepte totul numai ca are statut de, vezi Doamne, LEGE.Uite ca unele legi ce se doresc impuse nu trec de curtea constitutionala (vezi incercarea de reducere a pensiilor).Sunt convins ca sunt multe alte "legi" care nu a-r trece de instanta. "Desteapta-te romane din somnul cel de moarte !!!!!!!!!!!!!! "