De când mă ştiu, şi-mi spun şi cei în vârstă, în zona în care locuiesc ( oraş, cu 20 apartamente ) nu au fost nici inundaţii, nici alunecări de teren, este o zonă stabilă de sute de ani. Au fost cutremure pe care le ştiu eu din 1940, nu au fost cu efecte distrugătoare mai ales de vieţi omeneşti în nici-un caz. La ce îmi ajută mie această asigurare obligatorie pentru apartament, în numai condiţiile impuse de asigurator. Este o plată obligatorie, în folosul celor ce vor avea de suferit că şi-au construit case fără autorizaţie şi în zone nepermise, au ocolit legea, au cumpărat aprobări. Guvernul pasează răspunderea, nu şi-au îndeplinit sarcinile pentru care sunt plătiţi din banii contribuabililor ( şi încă foarte bine ), şi acum ne i-a nouă banii pentru neglijenţa lor. Frumooooooooooossssss........#-oX-(:sorry:
Intr-un fel va dau dreptate in sensul ca acei 25% din populatia romaniei care si-a asigurat locuintele, fie ca au vrut fie ca i-a obligat banca, au polite complexe, care cuprind in riscurile asigurate si cele pt care ne obliga sa facem asigurare obligatorie.
Prin urmare " dupa lupte seculare care au durat cativa ani ", "s-au scremut muntii si au nascut un soarece ", care va tulbura si mai mult apele. Cand imi voi reinnoi polita de asigurare a locuintei in toamna acestui an va trebui sa tin cont ca trei riscuri sunt asigurate pe o polita si celelalte pe alta polita si in caz de eveniment trebuie sa deschi doua dosare, sa completez doua rinduri de documente si sa astept despagubirea din doua locuri diferite, care nu se vor corela si noi vom fi cei care ne vom toci nervii umbland pe drumuri de colo colo ca sa fim despagubiti.
Deci cum spuneam "dura lex , sed lex". Asa se intampla cand se apuca de facut legi cei ce nu se pricep intr-un domeniu si cand o mana de oameni crede ca poate gandi atatia oameni. In concluzie consider ca legea asta este incorecta in special pt. acei 25% din populatie ( deci o minoritate care trebuie neglijata ), care are asigurare de locuinta. Corect ar fi fost ca legea sa prevada optiunea, asa cum ati spus si dv. ca aceia care nu vor sa-si faca asigurare sa dea scris ca in caz de evniment nedorit nu vor solicita din partea autoritatilor nici un fel de despagubiri.
Apel la memoria istoriei apropiate;
Va aduceti aminte ca asigurarea obligatorie a locuintelor a fost candva obligatorie?
Pe aceasta se baza "ajutorul" venit de la "STAT" in caz de calamitati nationale sau locale.
Va mai amintiti ce bucurie generala a produs eliminarea acestei obligatii si ce bucurosi erau toti ca "nu mai platesc ADAS-ul odata cu impozitul anual"=D>
Efectul: lipsa unor fonduri din asigurari(pe vremea aceea nu se baga mana in cozonac, desi era comun) dar pretentia ramasa (din obisnuinta)" Statul sa-mi dea cat mai mult daca se intampla un necaz general":angry:
Adrian.Tudor, multumesc pt. raspuns, a fost unul cat se poate de coerent si va multumesc si pt. celelalte raspunsuri( stiti ca aceste imobile ale mele au mai fost subiectul unor discutii).
Asa cum dvs. mi-ati dat, intr-un fel, dreptate, eu sunt convins ca si Justitia poate face acest lucru mai ales ca eu am sa atasez la dosarul de judecata si o declaratie notariala ca nu am nici o pretentie de la Statul Roman in caz de eveniment nedorit.
Asa ca aceasta "dura lex, sed lex" ar putea deveni, in instanta, "nula lex".