avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... majorari intarziere
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

majorari intarziere

Buna ziua ,


As vrea sa va intreb daca stiti cumva daca a aparut o lege sau un proiect de lege cu privire la scutirea de la plata majorarilor de intarziere pentru societatile care au obligatii neplatite (impozit venit /contributiile aferente )?
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2010
Iael, utilizator
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 09:09, 18 Iulie 2010
Nu a aparut o lege de scutire a majorarilor de intarziere.
De la 1 iulie 2010 pe langa dobanzi de intarziere se mai platesc si penalitati de intarziere.
Buna ziua ,


Avem restante pentru neplata la timp impozitului pe salarii si contributiile aferente .
Am primit mai multe somatii insotite de titlu executoriu si am platit cat am putut din cand in cand , din pacate in ultimele luni nu am mai putut .

Acum am primit o decizie referitoare la obligatiile de plata si accesorii (majorari intarziere si se mentioneaza declaratiile 100 si 102 .

Vreau sa va intreb daca plata acestor majorari inscrise in decizie reprezinta o prioritate fata de sumele de plata mentionate in titlul executoriu/somatii .
Majorarile de intarziere nu au prioritate fata de sumele de plata.
Daca se accepta mai bine ar fi sa platiti debitele restante pentru ca nu se mai calculeaza in continuare majorari de intarziere.
De aceea intrebam .
Avem de plata debite restante din care platilm cate putin si as preferea sa platim mai intai aceste debite pentru care am primit somatii insotite de titlu executoriu .

Pentru majorari s-a emis aceasta Decizie .
Nu stiu ce se intampla daca nu platim aceste sume .

In decizie se mentioneaza ca in conformitate cu art 110 din Ordonanta Guvernului nr 92/2003 constituie titlu de creanta si sa achitam in termenul prevazut la art 111 alin(2).

Se mentioneaza dreptul la contestatie .
Altceva nu se mentioneaza .
din OG 92/2003
Si pentru majorari se procedeaza la executarea silita, iar, pentru neachitarea debitelor majorarile se actualizeaza la zi si incepand cu i iulie 2010 se mai calculeaza si penalitati de intarziere.
Cu privire la calculul penalitatilor, OUG 39/2010, stabileste trei termene.
Astfel, in primele 30 de zile de la data expirarii termenului de plata singurele obligatii acesorii calculate sunt dobanzile, nefiind calculate penalitati.
In urmatoarele 60 de zile, asadar intr-un interval de pana la 90 de zile de la data expirarii termenului de plata se calculeaza penalitati pe baza cotei de 5% prevazute de art. 120 indice 1 din Codul de procedura fiscala. Cuantumul penalitatilor se determina prin inmultirea obligatiei fiscale principale achitate cu cota de penalitate stabilita, fiind acelasi indiferent de data in care are loc plata in intervalul cuprins intre cea de a 31-a si cea de a 90-a zi de la expirarea termenului de plata.
Cel de-al treilea interval incepe dupa expirarea a 90 de zile de la termenul de plata, cand cota penalitatilor este de 15%, nivelul acestora determinandu-se prin aplicarea acestei cote asupra sumei ramase neachitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit minim trim.3 vasi49 vasi49 ce se intampla daca impozitul minim pe ac.trim.se va plati cu intarziere de 15 zile? (vezi toată discuția)
Scutire penalitati la firme,daca se face plata datoriilor pana la 31 decembrie. getic2000 getic2000 Buna ziua,nu stiu daca am inteles bine din ce a zis domnul Boc intr-o zi la televiziune legat de scutirea de plata a penalitatilor firmelor daca se platesc ... (vezi toată discuția)
Scutire plata penalitati tva coca_ab coca_ab in incercarea de a profita de legea data de scutire plata penalitati la tva,am fost azi la finante sa vad de ce scutire beneficiez.Am o datorie principala de ... (vezi toată discuția)