buna ziua! copilul meu , 16 ani, este bolnav de maladia lobstein [boala oaselor de sticla]...de un timp copilul este bruscat pe strada de un alt adolescent, care are comportament de infractor [ umbla numai insotit, se ia fara motiv de ceilelti, ii controleaza de bani si de tigari, fura etc]. copilul meu nu poate sa reactioneze, este constient ca nu are nici o sansa sa-l puna la punct.ce pot sa fac ?ce solutii ar fi? sunt foarte ingrijorata, nu poate incasa la nesfarsit palme si amenintari la adresa lui ...va rog, un raspuns ! in orice caz ma voi duce sa fac plangere la politie, dar nu stiu daca asta o sa-l sperie ...
Minorul cu varste intre 14 si 16 ani raspunde penala , daca a savarsit fapta cu discernamant .
De la 16 ani, nu mai opereaza o prezumtie de raspundere penala, faptuitorul fiind responsabil , avand in minte reprezentarea actiunilor sale.
Conduita ilicita prezinta o gravitate mai mare, de vreme ce este savarsita asupra unei persoane care sufera de o afectiune care il poate pune in imposibilitate de a respinge atacul .
Adresati-va politiei, prezentand si certificatul medico-legal, daca a existat o lezionare a fiului dumneavoastra.
Plangerea penala prealabila poate fi retrasa, pana la ramanerea definitiva a hotararii, chiar in apel sau recurs , inalturandu-se astfel raspunderea penala.
O discutie cu parintii acestuia poate fi de ajutor.E important ca acest adolesecent sa fie constient de urmarie pe care le-a produs actele sale de agresiune.
Loviri
leusan
Copilul cumnatului meu a avut niste dicutii contradictorii cu o colega de clasa.Aceasta l-a amenintat ca dupa cursuri va vedea ce va pati.La iesirea de la ... (vezi toată discuția)