avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedierea colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedierea colectiva

Sunt angajat intro institutie subordonata Consiliului Local, ca functionar public, institutie ce are un numar de 380 angajati(functionari publici si personal contractual). in urma disponibilizarii urmeaza sa fie concediate un numar de 140 persoane. Odata cu disponibilizarea persoanelor organigrama institutiei se va modifica..adica din 380 de posturi....vor ramane 240 posturi... am o nelamurire..intrucat nu au fost date criteriile de disponibilizare a celor 140 persoane, este posibil ca in baza modificarii organigramei,sa se sustina un concurs pentru ocuparea celor 240 posturi de catre cei 380 angajati, iar in urma acestui concurs cele 140 persoane declarate respinse in urma examenului sa fie disponibilizate?:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:29, 17 Iulie 2010
Exista acest risc, dar avand in vedere ca discutam despre Administratia Publica locala, cel mai bine va interesati la "fata locului".
In legislatie este specificat clar ca doar cei care promoveaza concursul pot ocupa functia publica respectiva, dar, repet, nu am toate datele problemei.

Succes[sau mai bine spus succesuri:)]!
Da, exista aceasta posibilitate ... totusi pana la adoptarea unor noi masuri, cosnider ac sunt aplicabile prevederile OUG nr.98/1999.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurari cu 20% la primarii Gheorghe Giura Gheorghe Giura Cine face disponibilizari la o primarie? PRIMARUL sau CONSILIUL LOCAL? Exista diferente de prioritate(in vederea disponibilizarii) intre personalul ... (vezi toată discuția)
Concedieri turdeanu turdeanu Buna ziua Va rog sa ma ajutati sa inteleg mai bine urmatorea situatie: Eu sunt functionar public la o primarie, si sunt vizat pentru concediere, pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Reincadrarea persoanelor disponibilizate anela.elena anela.elena Am fost functionar public si am fost disponibilizata in dec. 2010. Luna aceasta, s-a vacantat un post similar cu cel pe care l-am ocupat eu, si pt ocuparea ... (vezi toată discuția)