avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... datorii la stat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

datorii la stat

buna ziua,
as vrea sa-mi raspunda cineva si mie la o intrebare;
am datorii la finante impozit si tva, dar nu am bani in aceasta perioada si cum penalitatile cresc repede a-s vrea sa depun insolventa in scopul reorganizarii sau concordat preventiv , in cazul acesta fiscul ma poate executa silit?, se mai adauga in aceasta perioada de reorganizare penalitati?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters137562 , utilizator 18:59, 18 Iulie 2010
Un plan de reorganizare se poate depune numai daca societatea are capacitatea reala de a-si reorganiza activitatea.
De la data deschiderii procedurii se suspenda orice act de executare silita, toti creditorii avand posibilitatea legala de a-si valorifica dreptul de creanta in cadrul procedurii insolventei.
Pentru creantele garantate se percep in continuare accesorii ( dobanzi, penalitati), pentru celelalte nu, afara de cazul in care, in planul de reorganizare se prevede altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie pentru redresare financiara SEFORA SEFORA va rog sa imi spuneti ce solutii pot avea pentru redresarea financiara a societatii , tinand cont de faptul ca am datorii catre finante si un credit la banca ... (vezi toată discuția)
Datorii la stat ok ok buna ziua, as vrea sa stiu si eu ,am datorii la finante o suma care nu o pot achita in perioada imediat urmatoare, exista vre-o posibilitate de a stopa ... (vezi toată discuția)
Penalitati leasing mirela_man mirela_man Buna ziua, Firmele de leasing au dreptul sa factureze penalitati firmelor aflate in roerganizare? Multumesc, Mirela Man (vezi toată discuția)