avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... e legal sa-mi opreasca din salariu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

e legal sa-mi opreasca din salariu?

as dori sa stiu daca am fost angajat cu contract determinat pe o perioada de 3 luni ,angajatorul are voie sa ma trimita in concediu fara plata? La salariu afara de zilele de concediu fara plata mi-i s-a taiat si din bani fara nici o explicatie,atat mie cat si colegilor mei din echipa ESTE LEGAL? Mentionez ca nu am avut nici o sanctiune sau avertisment.
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 13:41, 18 Iulie 2010
Buna ziua !
Va poate trimite inj concediu fara plata inauntrul termenului de 3 luni (perioada valabilitatii CIM ) . Nu se pot retine sume din salariu ... solicitati explicatii angajatorului , apoi daca sunteti nemultumit sesizati ITM-ul si actionatio in instanta angajatorul .
dupa ce perioada de la angajare ma poate da in concediu cu 75%?
1. Concediul fara plata nu poate fi indemnizat cu 75% (!?).
2. Daca este vorba de "somaj tehnic", acesta nu este conditionat o anumita vechime in munca a salariatilor respectivi.
albumarinica a scris:

dupa ce perioada de la angajare ma poate da in concediu cu 75%?

Nu exista asa ceva ... poate va referiti la *somajul tehnic* pe perioada caruia se primeste o indemnizatie de 75% din salariul de baza.
Legea nu reglementeaza ca pentru intrarea in *soamj tehnic* sa desfasurati o anumita perioada activitatea la locul de munca.
Se poate intra in somaj tehnic si dupa prima zi de angajare.
Nu exista asa ceva ... poate va referiti la *somajul tehnic* pe perioada caruia se primeste o indemnizatie de 75% din salariul de baza.

... se primeste o indemnizatie de cel putin 75%... prin c.c.m. se pot stabili valori mai mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie dupa somaj marchadora marchadora daca dupa cateva luni de somaj ma intorc la acelasi loc de munca,si sunt insarcinata in cel putin:\" 4 luni,se considera continuitate la vechime? (vezi toată discuția)
Somaj tehnic cateldestept cateldestept Care sunt demersurile pentru a trimite personalul in somaj tehnic? (vezi toată discuția)
Somaj tehnic mihai_groza2007 mihai_groza2007 sunt muncitor la o companie cu renume mondial din galati si au luat decizia de a da somaj tehnic timp de 15 zile la toti angajatii.as dori sa stiu daca ma pot ... (vezi toată discuția)