avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general produse accizabile in regim suspensiv
Discuție deschisă în Contabilitate în general

produse accizabile in regim suspensiv

Potrivit codului fiscal se interzice detinerea de produse accizabile in afara antrepozitului fiscal, pentru care acciza nu a fost platita.
Vreau sa stiu ce inseamna "detinere". Cu ce document/documente este acoperita aceasta activitate?
Codul fiscal trateaza distinct aspectele privind productia, detinerea si deplasarea produselor accizabile in regim suspensiv. Se poate vorbi de "detinere" si in timpul deplasarii?
Cel mai recent răspuns: sabinna , utilizator 18:50, 19 Iulie 2010
da inclusiv pe timpul transportului fara documentul de insotire !, orice iesire din antrepozit se face doar daca exista dovada platii accizelor documentele sunt cele prevazute de codul fiscal, este o problema foarte delicata cititi cu atentie normele sa vedeti cum va incadrati in cazul productiei , daca circulatia alcoolului se face intre antrepozite fiscale, daca livrati intracomunitar , sau intern!
Pe mine ma intereseaza ce inseamna "detinere" in sensul Codului fiscal. Se refera cumva la "depozitare"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

" detinere" de produse accizabile in regim suspensiv sabinna sabinna Va rog sa ma ajutati si pe mine in clarificarea unor notiuni. Potrivit codului fiscal se interzice detinerea de produse accizabile in afara antrepozitului ... (vezi toată discuția)
Contraventii la regimul produselor accizabile sabinna sabinna Ce inseamna \"detinere\" de produse accizabile in regim suspensiv, in sensul Codului fiscal? Eu inteleg urmatorul lucru: daca am depozitate produse accizabile ... (vezi toată discuția)
Locul de import art.206ind.30 cod fiscal sabinna sabinna Un expeditor inregistat cumpara un produs ( importa) de la un antrepozitar vamal. conform Cod fiscal \"locul de import\" este locul unde se afla produsul in ... (vezi toată discuția)