avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare in caz de deces-recuperare de la firma de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare in caz de deces-recuperare de la firma de asigurari

Buna ziua si multumesc anticipat ptr raspunsuri.
Tatal meu a contractat un credit de consum cu BRD Finance incheind totodata o polita de asigurare atasata la contract, platita lunar, si care apare si pe graficul de rambursare, asigurare care cuprinde indemnizatie in caz de deces(aceasta este egala cu suma asigurata) si care mai precizeaza totodata ca suma asigurata- suma de restituit din credit la momentul aparitiei evenimentului asigurat.Tatal meu recent,a decedat ramanand de plata ultimele 2 rate.Ce ar trebui facut? Sa platesc bancii anticipat , sa inchid contul si sa inaintez apoi
firmei de asigurari documentatia ptr indemnizatia de deces sau sa nu platesc iar banca sa-si recupereze cele 2 rate de la firma de asigurari? .In contract apare ca detinatorul politei este BRD Finance.Totodata se specifica clauza, ca banca poate cesiona creanta catre terti?!?
Totodata se specifica ca plata indemnizatiei de catre asigurator va inceta in urma platii unei indemnizatii de deces.
Daca eu platesc integral creditul nu exista posibilitatea ca asiguratorul sa nu mai plateasca indemnizatia de deces invocand faptul ca este platit integral ?
Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: global_bystander , utilizator 02:37, 27 Aprilie 2018
In primul rand trebuie sa mergeti la asigurator sa deschideti dosar de dauna deces, depunand toate actele pe care vi le solicita. Nu banca are datoria sa faca asta ci beneficiarul trecut pe polita de asigurare. Apoi asiguratorul va solicita bancii situatia platilor tatalui dv. si apoi va despagubi dosarul. La asigurator va trebui sa prezentati polita de asigurare in original, cpii dupa actul constatator al mortii, dupa certificatul de deces si dupa fisa medicala de la medicul de familie. In functie de tipul de polita incheiata , fie primiti ce a achitat decedatul pana acum dupa ce vi se retine ce mai aveti de achitat, fie nu mai primiti nimic si banca achita ce a mai ramas din datoria dv. In ce priveste termenul de cedare a creantelor , termenul se refera la faptul ca daca nu se achita datoria , banca poate sa transfere aceasta datorie la o firma de recuperare si in acest caz veti avea de platit mult mai mult. In concluzie, dv trebuie sa mergeti la asigurator sa deschideti dosar de dauna.
Dupa cum ati dat detalii, suma asigurata reprezinta valoarea datoriei la momentul evenimentului, in concluzie ratele restante .Facand avizarea daunei la asigurator, asa cum v-a sfatuit dl. Adrian Tudor, plata ratelor se va efectua de catre asigurator direct bancii, contul fiind inchis.Daca platiti ratele restante, asiguratorul nu mai are ce sa plateasca si ramaneti cu banii luati(platiti):((
Multumesc ptr raspunsuri
In contract se stipuleaza faptul ca BRD FInance este detinatorul politei.
Asigurarea de viata incheiata Aviva are inclus un pachet Senior care cuprinde beneficiul de deces care este egal cu suma asigurata( de ex suma de asigurat este 2500 lei beneficiul de deces cf contractului este tot 2500 lei) Presupun ca nu are legatura cu suma ramasa de rambursat respectiv cele 2 ultime transe din credit.Ma gandeam daca se poate sa achit aceste ultime 2 transe catre banca ca apoi sa recuperez in urma documentatiei de la firma de asigurari aceasta indemnizatie de deces.Nu sunt 2 lucruri dintincte? suma de asigurat si indemnizatia de deces acordata in caz de se intampla evenimentul nu sunt 2 lucruri dintincte?

Ultima modificare: Duminică, 18 Iulie 2010
andwu, utilizator
Si in acest caz, nu aveti de ce sa achitati creditul restant.Daca sunteti mentionat in polita ca beneficiar al indemnizatiei in caz de deces,veti putea solicita suma de 2500 (beneficiul de deces)iar banca isi va recupera creditul restant din ceilalti 2500 lei.Cititi cu atentie conditiile de asigurare si veti intelege.Daca nu sunteti titular de despagubire, suma revine tuturor mostenitorilor legali.
Multumesc de raspuns
Nu sunt trecut ca beneficiar insa actul de mostenitor dureaza destul de mult pina se finalizeaza.. chiar si 6 luni poate dura..in contract se stipuleaza termenul maxim de 30 zile de la data decesului de depunere a actelor la firma asiguratoare.Sa inteleg ca banii de la firma de asigurari ii pot recupera numai dupa ce intru in posesia certificatului de mostenitor..Deci depun actele acum la firma de asigurari si intru in posesia banilor dupa ce intru in posesia certificatului de mostenitor. sa inteleg

Alte discuții în legătură

Polita de asigurare laslau laslau Tatal meu care a decedat in urma cu doua luni. Avea rata la o banca si avea si o polita de asigurare in acelasi timp. Ratele sant pana in 2013 .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Deces debitor - asigurare viata dumitru2000 dumitru2000 X debitor a decedat; el a incheiat la obtinerea credutului (mic dealtfel - cca 2500 E) o asigurare de viata; a fost obligat de catre CEC. X a decedat ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac in cazul unei asigurari de viata nesolutionate...? cataflorescu cataflorescu Buna ziua, Tatal meu a decedat in urma unui accident auto.El avea o asigurare de viata pe perioada limitata dar care era in termen. Am depus dosarul la firma ... (vezi toată discuția)