avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare in caz de deces-recuperare de la firma de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare in caz de deces-recuperare de la firma de asigurari

Buna ziua si multumesc anticipat ptr raspunsuri.
Tatal meu a contractat un credit de consum cu BRD Finance incheind totodata o polita de asigurare atasata la contract, platita lunar, si care apare si pe graficul de rambursare, asigurare care cuprinde indemnizatie in caz de deces(aceasta este egala cu suma asigurata) si care mai precizeaza totodata ca suma asigurata- suma de restituit din credit la momentul aparitiei evenimentului asigurat.Tatal meu recent,a decedat ramanand de plata ultimele 2 rate.Ce ar trebui facut? Sa platesc bancii anticipat , sa inchid contul si sa inaintez apoi
firmei de asigurari documentatia ptr indemnizatia de deces sau sa nu platesc iar banca sa-si recupereze cele 2 rate de la firma de asigurari? .In contract apare ca detinatorul politei este BRD Finance.Totodata se specifica clauza, ca banca poate cesiona creanta catre terti?!?
Totodata se specifica ca plata indemnizatiei de catre asigurator va inceta in urma platii unei indemnizatii de deces.
Daca eu platesc integral creditul nu exista posibilitatea ca asiguratorul sa nu mai plateasca indemnizatia de deces invocand faptul ca este platit integral ?
Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: global_bystander , utilizator 02:37, 27 Aprilie 2018
Prin deplasarea la asigurator ,utilizatorul a inteles acum despre ce este vorba. Polita astfel incheiata acopera crditul ramas neachitat la data decesului, deci banii de la asigurari vor intra incontul bancii. Daca era vorba de o polita de deces pe termen limitat ( DTL ) era alta poveste. atunci deabia asiguratorul vira bancii suma restanta la data decesului iar to ce a achitat decedatul pana la eveniment ii platea asiguratorul catre mostenitorii legali.
Buna ziua,
Desi postarea dvs. nu este de data recenta, acelasi context poate fi valabil pentru multi cetateni la momentul actual.
Va rog sa ne spuneti daca restul sumei de 2300 lei din indemnizatia de deces a fost incasata tot de catre banca.
Va multumim.
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2018
global_bystander, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita de asigurare laslau laslau Tatal meu care a decedat in urma cu doua luni. Avea rata la o banca si avea si o polita de asigurare in acelasi timp. Ratele sant pana in 2013 .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Deces debitor - asigurare viata dumitru2000 dumitru2000 X debitor a decedat; el a incheiat la obtinerea credutului (mic dealtfel - cca 2500 E) o asigurare de viata; a fost obligat de catre CEC. X a decedat ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac in cazul unei asigurari de viata nesolutionate...? cataflorescu cataflorescu Buna ziua, Tatal meu a decedat in urma unui accident auto.El avea o asigurare de viata pe perioada limitata dar care era in termen. Am depus dosarul la firma ... (vezi toată discuția)