Buna ziua, as dori daca se poate sa-mi raspundeti cine trebuie sa merga OFICIAL la administratia financiara sa depuna declaratiile 100/102/.....la ITM., la casa de pensii, la somaj, la casa de sanatate...cine trebuie sa merga la judecatorie pentru incheierea unui nou acord de asociere cu persoanele care sau mutat in cadrul asociatiei si nu fac parte inca din asociatie dar doresc sa faca parte din asociatie.. ca de obicei se duc administratorii asta este cunoscut dar este stipulat in legea 230? sau in alta asa ceva?..multumesc.#-o=D>
asociatia a fost constituita in anul 1999, ea este compusa din 5 scari cu cate 10 apartamente pe scara. dupa infiintarea ei unele persoane au parasit lumea aceasta cu sau fara voia lor(?), au venit in apartamentele lor rude ale acestora, altele sau mutat si cumparatorii cei noi nu au stiut ca trebuie sa faca cereri de aderare la asociatie, nici dupa cele 2 adunari gen. care au fost convocate si reconvocate cu semnatura pe tabel) in care le-am explicat dar nu au vrut sa creada pana cand la a treia ad. ge. la care a venit rep. ai primariei si le-a explicat acest lucru. despre aceste situatii(persoane ) este vorba, primaria ne-a dat un tipizat la care atasam cererile lor+documentele(copii) doveditoare ale cumpararii apartamentelor lor, si cu acest tipizat +actele doveditoare se merge din nou la judecatorie si se face inscrierea lor....cam asta este..O ZI BUNA.!.
@ndan57
Una e sa va dea niste tipizate....si alta e sa va trimita cu ele la judecatorie.
Stiti, pana la urma judecatorul in cadrul unui proces hotaraste ceva, bate cu ciocanelul in tavita si hotaraste ca: se desface o casatorie, se infiinteaza o organizatie, se defiinteaza o organizatie, se da reclamantului sau paratului castig de cauza.......va sa zica hotaraste ceva.
In acest caz ce sa faca judecatorul? Sa hotarasca ce? Ca noii proprietari au voie sa intre in asociatia de proprietari? Pai legea le da voie, prin textul ei.
Si ce va faceti daca tot ies si intra proprietari in asociatie? Va duceti anual la judecatorie sa dea judecatorul cu ciocanasul in tavita si sa hotarasca adeziunile proprietarilor nou intrati in asociatie?
Haideti sa ne gandim si rational, plus ca textul de lege este foarte clar si nu am cunostinta sa fi aparut modificari la acesta!
multumesc de raspunsuri, dar pana nu rezolvam toate problemele pe care le avem de rezolvat la indicatia primariei, cei de acolo nu ne vor lasa pana nu rezolvam si la judecatorie si aceasta problema. eu nu am de gand sa comentez toate indicatiile dansilor deoarece de-a lungul anilor comitetul nu m-a ajutat cu nimic cu exceptia presedintelui care a facut programul de calcul, verificam luna de luna modificam deoarece apar mereu situatii noi...in. rest ceilalti...isi vedea de treburile lor si oricum toate vor cadea cam tot pe capul meu deoarece dansii(membrii comitetului) nu se prea pricep, au fost alesi ptr. ca cineva trebuie sa fie in comitet, altfel nu poate functiona asociatia.
In privinta acordului de asociere, puteti merge la primarie cu Legea 230 in mana si subliniati-le ce v-a spus doamna Elga. Explicatil-le ca pentru membri noi este suficient o cerere scrisa si atat, pe care o anexati la acordul de asociere.