avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate admite apel ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate admite apel ?

in urma unui proces de iesire din indiviziune s-a dat ca solutie acceptata initial despagubire in natura( o suprafata de teren). La apel se poate cere si implicit accepta de catre instanta plata unei sulte?
Cel mai recent răspuns: danieal , utilizator 22:08, 19 Iulie 2010
In principiu instanta potrivit disp.art.741 c.civ.si art.673 indice 5 al.2 c.proc.civ. va face imparteala in natura si numai in cazul in care loturile nu sunt egale in valoare sau imobilul nu este comod partajabil va compensa dreptul persoanei respective printr-o suma de bani denumita sulta.
De asemenea potrivit art 673 indice 9 c.proc.civ.instanta la formarea si atribuirea loturilor instanta va tine seama dupa caz printre altele si de acordul partilor marimea cotei-parti ce revine fiecari parti, masa bunurilor de impartit si natura bunurilor.
Astfel, daca la la instanta de fond ati optat pentru varianta atribuirii in natura nu vad posibila modificarea hotararii in acest sens in apel, mai ales ca este evident ca in cazul dvs. a fost posibila atribuirea in natura a terenului respectiv respectandu-se disp. legale in materie asa cum le-a aratat mai sus.
Ultima modificare: Duminică, 18 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
nu sunt parte care sa ceara schimbarea hotararii dar inrtrebarea pusa ma priveste pentru ca daca se admite voi fi obligat sa platesc sulta. Ideea e ca, sa imi spune-ti daca in practica se poate schimba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa 12 ani utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As vrea sa stiu daca se mai poate face partaj dupa 12 ani de la divort pe un teren ramas in proprietate comuna si daca cheltuielile impuse de asta, ... (vezi toată discuția)
Hotărâre definitivă ieșire din indiviziune Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Va rog o lămurire a unei hotărâri judecătorești din anul 2014. In temeiul art 673 indice 9 cod de procedură civilă, instanța poate atribui unui ne ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral ada4dey ada4dey Buna seara, Am si eu o nelamurire: Avem o mostenire la tara care consta in casa cu teren totalizand 2000 m si teren agricol 6000 m.Parintii au decedat.Am ... (vezi toată discuția)