avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cesiune de creanta - contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cesiune de creanta - contract de inchiriere

e ok un contract de cesiune de creanta in care se stipuleaza ca se transmit toate sumele prezente si viitoare provenite din inchirierea imobilului X, situat in strada X (etc), fara a se face trimitere directa la contractul de chirie in vigoare (numar contract ..., din data de .... , intre X si Y, etc)??
In care nici nu este precizat numele chiriasului, ci doar faptul ca "locatarul in cauza a fost notificat" ?
In care nu este precizata durata contractului?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mnk , utilizator 16:23, 13 August 2007
Nu prea e ok....#-o
In cazul cesiunii, creanta vanduta trebuie sa fie certa, lichida si exigibila. Dupa cat se pare, nu e indeplinita nicio astfel de conditie :D
pt opozabilitate fata de terti trebuie notificat debitorul sau incheiat act de acceptare a cesiunii cu debitorul.daca cesiunea este stipulata pe termen mai mare de 2 ani, trebuie inscrisa in CF. in rest este ok, creanta indeplineste in acest caz toate prerogativele necesare pt a putea fi cesionata...
ok - 2 raspunsuri contradictorii.... #-o

mai isi da cineva cu parerea - macar sa fie 2 la 1? :)

mie chiar nu mi se pare ok....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta Societatea X incheie un contract comercial de vanzare- cumparare cu societatea Y. Raporturile comerciale dintre cele 2 sunt variate, ajungandu-se si la plata ... (vezi toată discuția)
Executare silita firma de recuperare mariuss.i mariuss.i Speta suna in felul urmator: Am contractat de la Banca X un card de cumparaturi in anul 2009 in valoare de 700 RON.In anul 2011 dupa ce am cheltuit aceasta ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta cristina69 cristina69 Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie: Firma X (beneficiarul) are incheiat un contract de lucrari cu firma Y (executantul), contract in care nu exista ... (vezi toată discuția)