avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract prenuptial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract prenuptial

Bunul dobandit inainte de casatorie este bun propriu . Credeti ca ar mai trebui facut un contract prenuptial in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: cora_p , utilizator 16:27, 20 Iulie 2010
In legislatia noastra nu este inca reglementat contractul prenuptial.
Dar daca bunul de care vorbiti este dobandit inainte de casatorie,deci este bun propriu,in eventualitatea unui divort/partaj,nu cred ca va fi nicio problema,acel bun pastrandu-si caracterul de bun propriu.
Ultima modificare: Duminică, 18 Iulie 2010
luiza2008, utilizator
Contractul prenuptial, reglementat de sistemul de drept american-common-law are ca si corespondent in legislatia romaneasca existenta bunurilor dinaintea casatoriei, care raman bunuri proprii.Acelasi lucru se intampla si cu bunurile mostenite, care nu vor face obiectul proprietatii comune intre soti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prenuptial romania cristina_pusty cristina_pusty Buna ziua! Va rog mult sa ma lamuriti asupra unei probleme: Viitorul meu sot si-a exprimat dorinta de a incheia un contract prenuptial, din motiv ca el ... (vezi toată discuția)
Apartament cumpãrat înaintea cãsãtoriei - obiect de partaj? idsix idsix Am o locuinţă în proprietate, achitată integral si intenţionez să mă căsătoresc. Întrebări: 1. În cazulunui divort, locuinţa - proprietatea mea, ... (vezi toată discuția)
Bun propriu sau comun al sotilor ? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Conform NCC, ce se intampla cu un bun imobil achizitionat (contract vanzare/cumparare) de unul din soti inainte de casatorie in cazul unui ... (vezi toată discuția)