avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ipoteca expira??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ipoteca expira??

buna
in 2009 sa vandut o casa iar ultima transa de bani avea termen de august 2009 ,pentru suma neachitata sa pus ipoteca .Cumparatorul nu a achitat ultima transa .Imediat se face un an de cand a expirat termenul de plata .posibil ca dupa un timp ipoteca sa devina nula si cumparatorul sa scape de obligatia de plata.??

multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Ivascu , utilizator 16:42, 20 Ianuarie 2024
Radierea ipotecii se face pe baza declaratiei celui in favoarea caruia a fost instituita cu privire la achitarea integrala a sumelor ce au condus la inscrierea ipotecii.
Ipoteca nu expira.
Trebuie achitat tot sau se executa silit.
:)):)) nu expira din pacate,,,
...nu expira dar se prescrie oadata cu prescriptia obligatiei pe care o garanteaza in ter de 3 ani de la data la care aceasta a devenit scadenta...
ipoteca nu expira.
treceti la exectuarea silita.

Alte discuții în legătură

Hartuire si amenintare din partea bancii stegaru vasile stegaru vasile Am nevoie de ajutor legat de aceste amenintari si avertismente de plata. Situatia este ca , in 2007 , fratele meu mai mare prin intermediul mamei mele a facut ... (vezi toată discuția)
Ce mai pot face in cazul in care, instranta cere executarea silita aunui imobil, altul decat cel pentru care s-a ajuns in instanta, mai ales ca instanta de judecata a ignorat mai multe documente. florin.1978 florin.1978 Mama mea se judeca cu sora ei pentru un apartment, primit de la bunica mea dupa moartea acesteia prin testament, in care mama mea a fost singura mostenitoare a ... (vezi toată discuția)
Executare silita fanusteff fanusteff buna seara am o nelamurire un prieten de al meu are o problema mare a avut un proces acum 4 ani sa judecat si a fost gasit vinovat impreuna cu alti 4 ... (vezi toată discuția)