avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... hartuire si amenintare din partea bancii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

hartuire si amenintare din partea bancii

Am nevoie de ajutor legat de aceste amenintari si avertismente de plata. Situatia este ca , in 2007 , fratele meu mai mare prin intermediul mamei mele a facut un imprumut la [banca] in valoare de 44 milioane(banii vechi) , un imprumut pe 8 ani. (mentionez ca mi se pare tare dubios faptul ca banca a acceptata acest imprumut , dat fiind faptul ca mama mea avea pensia de 4 miloane jumate). Fratele meu a aplecat in spania si mama a ramas buna de plata. A platit in fiecare luna in mod constincios suma , mai intai de 95 lei , apoi s-a modificat la 115 lei. Acum mamei mele ii este foarte greu din pensia ei mica sa plateasca in fiecare luna rata , si in ultimele luni nu a reusit sa plateasca la timp , fiind si bolnava. Banca , cum se depasea o zi de la termenul limita a ratei , incepe cu telefoane zilnice (si noaptea la 1) , amenintari scrise , ca-i ia casa , executare silita asupra tuturor bunurilor , si altele , pana cand plateste rata(de obicei nu a intarziat mai mult de o luna). Mama mea se imbolnaveste de la hartuirea asta A venit ieri , 07.12 , o hartie-avertisment de plata cu datoria de 135 lei pana in data de 02. 12 , altminteri o dau in judecata. si specifica ca intregul credit este de 3.152. Eu nu mai inteleg. In 2007 imprumutul a fost de 4400 , s-au platit 4 ani(aprox. suma de 4800) si ei spun ca mai este de plata 3.152. Hotie la drumul mare... Ce sa fac? Cum sa scape de toata aceasta hartuire .
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:20, 8 Decembrie 2011
Conditiile de creditare erau altele in 2007 fata de cum sunt acum, acum sunt banci care nu acorda vreun leu daca venitul net nu e minim 1000 lei.
Imprumutul, fiind pe 8 ani, va dati seama ca se plateste f mult dobanda.. practic inapoiati in jur de dublu sumei acordate.
Nu prea sunt cai de scapare, creditul va trebui achitat, altfel se va ajunge la executare silita.
Vorbiti cu fratele sau ajutati-o intr-un fel sa achite anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare loremona loremona Buna ziua, Am urmatoarea situatie: fratele meu a luat un credit in urma cu 3 ani pe o perioada de 5 ani si nu a platit nicio rata. In prezent este plecat din ... (vezi toată discuția)
Amenintari vladmatei vladmatei Un vecin a facut un imprumut la o soc.nebancara si pentru ca nu avea telefon fix ,m-a rugat sa-l ajut dand numarul meu de telefon pentru verificare. Se pare ca ... (vezi toată discuția)
In ce conditii, pot vinde un apartament ipotecat? nana_geny nana_geny Buna seara, Imi permit sa va deranjez cu o problema foarte delicata.In urma cu 3 ani, cumnata mea a facut un imprumut foarte mare (in jur de 50.000 euro, ... (vezi toată discuția)