avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Sef birou
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Sef birou

Daca avem un compartiment cu 5 functionari de executie din care unul cu studii superioare, transformarea compartimentului in birou presupune existenta unui post vacant de sef birou sub care mai sun 5 posturi de execuție?Unde explica concret in lege ??
Cel mai recent răspuns: klaudia772001 , utilizator 10:18, 21 Iulie 2010
Art. III. - (1) La aprobarea structurii organizatorice a autoritatilor si institutiilor publice din administratia publica centrala si locala vor fi respectate prevederile art. 112 alin. (1) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit carora numarul total al functiilor publice de conducere din cadrul fiecarei autoritati sau institutii publice, cu exceptia functiilor publice de secretar al unitatii administrativ-teritoriale si de sef al oficiului prefectural, este de maximum 12% din numarul total al functiilor publice, precum si prevederile art. XVI din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv:
a) pentru constituirea unui birou este necesar un numar de minimum 5 posturi de executie;
b) pentru constituirea unui serviciu este necesar un numar de minimum 7 posturi de executie;
c) pentru constituirea unei directii este necesar un numar de minimum 15 posturi de executie;
d) pentru constituirea unei directii generale este necesar un numar de minimum 25 de posturi de executie.
OUG 229/2008

Din moment ce se cer 5 posturi de executie...atunci e normal sa fie si unul de conducere vacant. Deci 6 posturi. Parerea mea este ca nu puteti considera seful de birou ca si personal de executie precum si de conducere.
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
Cosmin-Traian Maglas, Consilier juridic
Vă mulțumesc pentru raspuns. Si eu asa ma gandeam insa cu restructurarea o persoana tine mortis sa fie sef birou si doreste transferarea unui post ocupat dintr-un compartiment in al dansei pentru ca sa poata deveni sef birou astfel o sa existe in compartimentul respectiv 6 posturi dar toate de execuție deocamdata.Ce vreau sa stiu concret este daca dansa ca Consilier I principal poate deveni sef birou prin transformarea postului??
Eu asa stiu ca trebuie sa se dea examen pe postul de sef birou, aviz de la ANFP și tot tacamul si nu numai pur si simplu transformam postul...și luam indemnizatie de conducere...Aici intervine treaba ca trebuie sa existe un post vacant de sef birou pentru ca persoana respectiva sa poata fi numita interimar....???
Nu se poate sa devii din fp de executie sef birou peste noapte, prin reorganizare. Doar in conditiile promovarii pe o fp de conducere, cu respectarea prevederilor din planul anual de ocupare a functiilor publice, aviz ANFP, etc.
Si eu gandesc la fel. Nu exista transformarea postului. Si trebuie sa existe post vacant, cu toate avizele necesare.
Multumesc de raspunsuri. Asa gandeam si eu dar sunt multi care nu vor sa accepte ca sunt legi in tara asta#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avizare conf. oug 77 klaudia772001 klaudia772001 Se merge personal la ANFP - București pentru avizarea statului de funcții conform OUG 77 sau se poate trimite si prin curier ? ???? Am văzut ... (vezi toată discuția)
Sef birou navi navi lucrez intr-o institutie publica locala, la financiar pot fi sef birou? mentionez ca in organigrama figureaza 5 posturi + 1 post, dar sunt ocupate numai 4 ... (vezi toată discuția)
Desfiintare functie publica de conducere anamaria81 anamaria81 Prin transformarea biroului in compartiment se desfiinteaza postul de conducere de sef birou si inca 2 posturi de executie. La celelalte posturi de executie ... (vezi toată discuția)