Cu ceva vreme in urma, s-a schimbat casiera de la intretinere, si de atunci au aparut cenzor, administrator, si casiera bineinteles, nu stiu daca e normal dar... O data cu venirea acestora au adus si niste liste cu penalitati din 2004,2005,2006,2007, in total vreo 1300 de lei, e normal duapa atata timp? Eu nu mai gasesc chitantele, dar totusi pana acum nu am avut afisate penalitati si dintr-o data asa de mult. Exista vreo posibilitate sa nu mai platesc aceste penalitati?
Dupa ce am purtat o discutie cu administratorul blocului, i-am aratat decretul, dar, el mi-a zis ca aceasta prescriptie se intrerupe in cazul in care s-a inceput judecare in instanta a datoriilor. Daca mai stie cineva ceva de acest lucru, si poate sa ajute cu o idee e binevenit. Va multumesc pentru raspunsuri.
Prescriptia se intrerupe si in situatia in care ati fost notificat, ati fost actionat in instanta, v-ati luat un angajament de plata fata de asociatie....
Daca sunteti in proces deja cu asociatia, ar fi bine sa va faceti repede socotelile si sa vedeti cum e mai convenabil pentru dv. Vedeti daca a fost angajat un avocat de catre asociatie pentru care tot dv o sa suportati onorariul in final. Dar este si varianta sa va angajati si dv un avocat, sa achitati onorariul, sa solicitati instantei o expertiza contabila si sa suportati costurile acesteia... Daca in final judecatorul va da o hotarare favorabila dv , constatand in urma expertizei si a dovezilor ce le depuneti la dosar ca nu ati avut restante, ca vi s-au calculat penalizari abuziv..., va obliga asociatia sa suporte toate cheltuielile ocazionate de judecarea cazului si sa va achite dv cheltuielile facute cu onorariul avocatului si expertului.