avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am savarsit infractiunea de distrugere...un sfat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am savarsit infractiunea de distrugere...un sfat urgent ca rog

am fost la o petrecere alaturi de mai multi prieteni,unde evident am consumat alcool peste limita si am ajuns intr o stare avansata de ebrietate.nu stiu exact in ce imprejurari am spart 4 geamuri ale unei locuinte aflata la 1 km de locul unde a avut loc aniversarea.efectiv nu stiu ce s a intamplat insa proprietarul a depus plangere,a venit politia,ma aflam chiar in locul savarsirii faptei,m au dus la amprentat,declaratii etc.daca ii voi plati prejudiciul in urma intelegerii care cred ca va avea loc maine de dimineata,pentru ca atunci m au chemat la politie,voi risca sa mi faca dosar penal?asta in cazul in care reclamantul isi va retrage plangerea?am un termen fix in care trebuie sa acopar pagubele?poate cere si alti bani in afara de recuperarea daunelor?as vrea un raspuns pana in aceasta seara.va multumesc.imi cer scuze pentru greselile gramaticale.
Cel mai recent răspuns: candidate_of_law , utilizator 01:28, 22 Iulie 2010
Incercati sa ajungeti la o intelegere cu proprietarul imobilului pentru ca pe romaneste ati facut-o "lata".Spun ca ar fi bine sa ajungeti la o intelegere pentru ca in situatia de fata ,pentru ca bunul este proprietate privata actiunea penala se pune in miscare doar la plangerea prealabila a persoanei vatamate si impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Este evident ca pentru a ajunge la o intelegere de acest gen este necesar sa-i achitati contravaloarea prejudiciului creat prin fapta dvs.
In principiu pentru infractiunea de distrugere prev de art.217 al.1 pedeapsa este de inchisoarea de la o luna la 3 ani sau amenda.
Fapta comisa de dvs. se cheama distrugere, conform art. 217. Cod penal. Faptul ca erati in stare de ebrietate ar putea constitui dupa caz fie o circumstanta atenuanta, fie o agravanta. Este important sa va prezentati la declaratii, si este important sa reoarati prejudiciul material. In afara acestui prejudiciu , adica sa ii puneti geamurile inapoi, daca nu s-au produs si alte neajunsuri, daca nimeni nu a fost ranit, nu ar trebui sa mai platiti si alti bani. Ar trebuoi cat mai repede sa acoperiti prejudiciul.
Retragerea plangerii prealabile inlatura raspunderea penala in cazul infractiunii de distrugere.
As mentiona o singura exceptie:

Niciodata, starea de betie voluntara completa produsa de alcool sau de alte substante nu inlatura caracterul penal al faptei( ca doar nu v- a turnat nimeni alcool, in mod fortat, pe gat:D) Asa ca, slabe sperante ca starea dv de avansata ebrietate sa fie luata in calcul ca si circumstanta atenuanta, doar daca marseaza avocatul pe latura afectiva/sentimentala/generala, si judecatorul percuteaza la pledoaria avocatului...( in sensul ca poate si magistratul, ca om, a participat la petreceri, in viata sa:) )

In rest, am aceeasi parere cu Simonette12 si legally, cu permisiunea danselor, evident:)
Daca politia a venit imediat la locul faptei, proprietarul nu a depus o plangere in sensul unei plangeri prealabile care sa puna in miscare actiunea penala.

Cel mai probabil veti fi amendat pentru tulburarea linistii publice si cu proprietarul o sa va intelegeti la o suma care sa acopere geamurile + deranjul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii penale Mariakilburger Mariakilburger Nepotul meu a furat o bicicleta, fiind in stare de ebrietate. Proprietarul a sunat la 112 si in fata politiei el a recunoscut furtul. In momentul de fata se ... (vezi toată discuția)
Furt calificat casket3 casket3 la savarsirea unei infractiuni de furt calificat si distrugere, cu prejudiciul recuperat (returnat de catre faptuitor) si daunele platite, ce pedeapsa se va ... (vezi toată discuția)
Plangere penala din partea unui supermarket minsmindel minsmindel Am spart niste produse intr-un magazin si au facut plangere impotriva mea . Agentul care ma interogat mi-a aratat probele video si photo suma fiind de 600 ... (vezi toată discuția)