avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Valabilitate diploma USH
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Valabilitate diploma USH

Am absolvit fac. de Sociologie - Psihologie (ID, 4 ani, 2004-2008) in cadrul USH, iar acum mi s-a spus ca diploma nu este valabila deoarece forma ID nu este si nu a fost acreditata.
Din cate am citit eu, am inteles ca in anul 2004 nu trebuia autorizata/ acreditata si forma de invatamant ci doar specialitatea.
Mi s-a spus de la scoala ca trebuie sa restitui banii, ca nu mai pot fi platita ca profesor. Sper sa ma puteti lamuri dumneavoastra.
Va multumesc.
Trebuia acreditata si forma de invatamant ... se pare ca s-a decis ceva in acest sens .. daca veti fi obligata sa dati banii inapoi , atunci veti putea chema in judecata USH pentru recuperarea acestor bani, intrucat nu este vina dvs ca ei v-au indus in eroare in ceea ce priveste acreditarea facultatii.

Toate specializarile, formele de invatamant pentru care institutiile de invatamant superior sunt acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu, sunt aprobate prin hotarari de guvern care se actualizeaza anual. Fiecare absolvent trebuie tratat individual, raportat la continutul hotararii de guvern care este in vigoare in momentul inceperii anului I de studiu.
Exact cum va spune colegul toate formele de invatamant au trebuit a fi acreditate... In fapt, in anii '90 au aparut ca ciupercile dupa ploaie, si , cel putin 70% nu au fost acreditate. Textul asta cu nu era necesara acreditarea este praful in ochi pe care vi l-au aruncat cei de la astfel de universitati sa dormiti linistiti si sa va ia banii....In locul dvs. as face plangere pentru inseleaciune....diploma , oricum nu v-o mai valideaza acum nimeni
Problema cu psihologia e ca facultatea in sine are probleme de acreditare de la minister (de parca cele de la 'stat' sunt mai breze - de fapt doar mai scumpe), fiindca incurca afacerile universitatilor de stat (care sunt autonome de fapt). Daca pe diploma dvs de licenta scrie ministerul invatamantului, si este contrasemnata de la minister, sunteti acreditat. Dati-i in judecata. In orasul unde locuiesc s-a facut abuz la spusele cucuvelei de rector al politehnicii, cu afacerile lor de universitati de stat, fiind dati afara haretistii din sala de examen, si a pierdut statul in instanta cand au fost dati in judecata, si s-a si constatat ca multi erau mai competenti oricum decat cei de la facultatile de stat, fiindca majoritatea provin din medii sarace, si au muncit in consecinta. Din grupa mea de informatica unul e angajat la AJOFM, altul la un liceu economic ca profesor de informatica, una sau doua doamne ca profesoara de informatica sau matematica pe nu stiu unde, alta doamna la birotica la ministerul educatiei.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
w0lfshad3, utilizator
Acreditarea nu consta in faptul ca pe diploma scrie Ministerul Educatiei ... acreditarea consta in efectuarea unei anumite proceduri prevazute de legislatie.
EDIT2:
Legea 188/1993 - Art. 23.
(3) Diplomele de de licenta sau, dupa caz, de absolvire pentru cei care promoveaza
examenele in conditiile prevazute la alin (1) se elibereaza de institutia organizatoare.
In aceste diplome se specifica in mod obligatoriu institutia care a asigurat
scolarizarea. Diplomele sunt recunoscute de Ministerul Educatiei Nationale

Repet, daca diploma este recunoscuta de Ministerul Educatiei Nationale, atunci facultatea urmata este acreditata.
A se citi si restul legii in preajma acestui articol, spre a se observa criteriile acreditarii. Profesorii de la USH sunt practic majoritatea absolventi ai universitatilor bucurestene, in cazul meu spre exemplu, politehnica, cu rectorul ei cu tot in varf :)) Adica se isi da de gol singura Universitatea, zicand despre cadrele didactice de la Spiru Haret ca sunt incompetente sau mai stiu eu cum. Pai cine i-a scos :)) :)) :))

EDIT: lista institutiilor de invatamant acreditate:
[ link extern ]

In pofida legii:
[ link extern ]
Diplomele absolventilor formei de invatamant la ID mai devreme si inclusiv 2008, adica ciclurile de 4 ani care s-au terminat in 2008, sunt acreditate, daca si facultatile erau.
Adica: [ link extern ]
Iar asta e o tampenie:
[ link extern ]
USH nu a fost acreditata in 2009:))

Pai daca ministrul educatiei iti semneaza diploma, asta nu inseamna ca recunoaste acreditarea? Sau si minstrul traieste in ilegalitate? Mai sunt si cursurile alea cu miile de toate felurile, recunoscute de ministerul educatiei, dar care sunt organizate prin licitatii masluite, pile, spaga etc. Acelea nu sunt controlate macar de forma din auzite, si nu stiu barem daca le semneaza ministrul in persoana, fiindca sunt prea multe.

Legile sunt 88/1993 si 144/1999, dar daca te iei dupa ce scrie acolo nu avem invatamant acreditat, fiindca presupusele controale academice cincinale se intampla ca-n romanica.

Bate si la ochi ca taman specializarile fara 'batai de cap' au probleme cu acreditarile, fiindca acelea sunt cele mai des cautate. Marketing, psihologie, nu le mai stiu pe restul. Cel putin la astea am auzit eu cel mai des ca se duce lumea.

Bate la ochi iarasi faptul ca se iau de Spiru Haret doar in preajma inscrierilor la facultati, adica vara, altfel nu mai auzi nimic. Au facut-o si vara asta, si vara trecuta si acum doua veri, si vara asta nu s-a terminat inca.

PS Am fost eu la IDurile Universitatilor Transilvania si AICuza, si cunosc lume de acolo, iar nivelul lor sunt net inferior USH, tocmai fiindca USH este orientata pe ID, si o forma moderna de invatamant. In lumea intreaga se practica aceasta forma de invatamant, unde distantele sau posibilitatile materiale sunt reduse. USA, Australia, Canada etc. Numai ca la noi guvernantii sunt o mafie, sau mai multe.

Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
w0lfshad3, utilizator

Alte discuții în legătură

Ush/ (re)licentiere ContSters160295 ContSters160295 Este corecta decizia USH de a sustine o sesiune de relicentiere in perioada 15-30 sept., 2010 pentru absolventii '08-'09 care au primit diplome/adeverinte in ... (vezi toată discuția)
Eliberare diploma de licenta de la universitatea spiru haret Nimi Nimi Buna ziua, Sunt absolvent al Facultatii de Drept si Administratie Publica din Bucuresti,specializarea Drept,din cadrul Universitatii Spiru Haret,durata ... (vezi toată discuția)
Pot fi promovata la studii superioare crimea crimea Lucrez in administratia locala si anul acesta adica 2009 am terminat facultatea respectiv Universitatea Spiru Haret specializarea contabilitate informatica ... (vezi toată discuția)