avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune Morale si Materiale - Minister
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune Morale si Materiale - Minister

Buna seara.

Va expun urmatoarea situatie.

Sunt absolventa Facultatii de Sociologie-Psihologie Univ. Spiru Haret, promotia 2005-2008, forma de invatamant ID si doresc sa actionez in instanta Ministerul Educatiei Cercetarii si Inovarii pe urmatoarele considerente:

In ultimele 3 saptamani consider ca mi s-au adus grave prejudicii de imagine si am fost calomniata de catre Ministra prin fel si fel de afirmatii bombastice de genul: absolventii de la forma de invatamant distanta trimiteau plicuri cu raspunsuri si primeau in schimb diploma de licenta, dadeau examene pe webcam, etc. Exista emisiuni inregistrate care pot proba aceste afirmatii calomnioase.
A mai iesit la rampa si-a spus ca diplomele de licenta la forma de invatamant ID din 2002-2009 nu sunt valabile, acum 4 saptamani a retractat insa, inducand astfel opiniei publice si angajatorilor false perceptii asupra realitatii.
A facut acest lucru si cand a cerut respingerea absolventilor USH de la examenul de titularizare in invatamantul preuniversitar ( fara sa aiba vreun H.G sau vreo hotarare definitiva si irevocabila in acest sens ), fapt care a denaturat imaginea asupra intregii comunitati de studenti si absolventi, implicit si a mea.

De asemenea a sustinut sus si tare ca diplomele la forma de invatamant ID sunt "nelegale", intrucat in anul 2006 s-a dat o H.G care prevedea ca si formele de invatamant se acrediteaza. Insa aceasta H.G contravine prevederilor art. 60 (1) din Legea Invatamantului nr 84/1995 care precizeaza ca formele de invatamant cu frecventa redusa si distanta pot fi organizate de catre institutiile de invatamant superior care au acreditate cursurile la zi. Acest H.G dupa parerea mea contravine Legii in loc sa o completeze, iar din cate stiu in acest caz Legea prevaleaza; deci H.G-ul pica.

De asemenea exista si o hotarare a Curtii de Apel Bucuresti care constanta dreptul Univ. Spiru Haret sa organizeze cursuri la ID/FR in conformitate cu Legea invatamantului.

ARACIS-ul ( institutia care acrediteaza/autorizeaza specializarile si formele de invatamant incepand din 2006 ) a fost acreditata de abia in iunie 2009 pe plan european; asadar, ce cauta ARACIS sa evalueaza Spiru Haret cand ei nici macar nu erau acreditati ?

Ba mai mult eu m-am inscris la Facultate in 2005. H.G-ul cu acreditarea formelor de invatamant a iesit in 2006 aprilie si deci se aplica din anul 2007 intrucat nu poate avea efecte retroactive. Deci ce treaba am eu in acest scandal, nici nu ar trebui sa ma afecteze, in 2005 nu se acreditau formele de invatamant !

Doresc un sfat.. sa-mi spuneti ce pot face. Sunt refuzata continuu la interviuri din cauza ca am terminat Spiru Haret si mi se rade in nas pentru ca vezi doamne dadeam examene prin webcam si am trimis raspunsurile la lucrarea de licenta prin plic.

Asadar, eu vreau sa ii fac sa plateasca pentru toate aceste lucruri. Ce sa fac ?
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2009
andr44u, utilizator
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 20:32, 26 Iulie 2009
Este dreptul dvs. constitutional sa va adresati instantelor judecatoresti cu o astfel de problema, insa ar trebui sa ii va judcati in contradictoriu si cu Universitatea pe care ati absolvit-o. Sa ii chemati pe toti, ca sa explice fiecare ce si cum... puteti alege un avocat entuziast si de pe acest forum, din localitatea de domiciliu, pentru a vedea ce e de facut.
Oare cum se poate numi fapta unei persoane sau a unui grup organizat de persoane prin care se aduc prejudicii unei colectivitati prin comunicare sau raspandire de stiri date sau informatii false daca prin aceste actiuni demnitatea membrilor acelei colectivitati este afectata si se pune in pericol siguranta statului sau a ordinii de drept?
Cred ca va pripiti in intentia de a chema Ministerul Educatiei in judecata! Deocamdata diplomele eliberate pana acum de catre Universitatea "Spiru Haret" sunt valabile. In momentul de fata inca se cerceteaza situatia "diplomelor" de la aceasta institutie de invatamant superior-privata, neluindu-se nicio decizie pana acum. Trebuie sa mai aveti rabdare!
tudorioan a scris:

...... Deocamdata diplomele eliberate pana acum de catre Universitatea "Spiru Haret" sunt valabile. In momentul de fata inca se cerceteaza situatia "diplomelor" de la aceasta institutie de invatamant superior-privata, neluindu-se nicio decizie pana acum. Trebuie sa mai aveti rabdare!

din cate am inteles eu au fost scosi din salile de examen "cu poterasii " candidatii titulari ai diplomelor spiru pe baza unui ordin sau instructiune a ministrului educatiei. Sa intelegem de aici ca excluderea acestora din examen se datoreaza altui fapt decat a celui ca diplomele acestora sant valabile?
aditabora a scris:

tudorioan a scris:

...... Deocamdata diplomele eliberate pana acum de catre Universitatea "Spiru Haret" sunt valabile. In momentul de fata inca se cerceteaza situatia "diplomelor" de la aceasta institutie de invatamant superior-privata, neluindu-se nicio decizie pana acum. Trebuie sa mai aveti rabdare!

din cate am inteles eu au fost scosi din salile de examen "cu poterasii " candidatii titulari ai diplomelor spiru pe baza unui ordin sau instructiune a ministrului educatiei. Sa intelegem de aici ca excluderea acestora din examen se datoreaza altui fapt decat a celui ca diplomele acestora sant valabile?
Daca este sa ne referim si la acest aspect, daca asa ati inteles, atunci s-a comis un abuz evident! Si numai ca au fost multe discutii toata aceasta saptamana, pe marginea acestor diplome s-au creat o serie de probleme persoanelor care au absolvit aceasta universitate!

Alte discuții în legătură

Eliberare diploma de licenta de la universitatea spiru haret Nimi Nimi Buna ziua, Sunt absolvent al Facultatii de Drept si Administratie Publica din Bucuresti,specializarea Drept,din cadrul Universitatii Spiru Haret,durata ... (vezi toată discuția)
Validare studii 'spiru haret' daniada daniada Buna ziua. Am terminat cursurile Facultatii de Limba si Literatura Romana - Univ. Spiru Haret, in 2008, la ID, cu anul de inscriere la Universitate - 2004, ... (vezi toată discuția)
Pot fi promovata la studii superioare crimea crimea Lucrez in administratia locala si anul acesta adica 2009 am terminat facultatea respectiv Universitatea Spiru Haret specializarea contabilitate informatica ... (vezi toată discuția)