avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Calitatea de reprezentant a consilierului juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Calitatea de reprezentant a consilierului juridic

CUM DOVEDESTE CONSILIERUL JURIDIC AL UNEI SOCIETATI COMERCIALE CALITATEA DE REPREZENTANT AL SOCIETATII?CINE II EMITE IMPUTERNICIREA?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Tuta , Consilier juridic 20:00, 6 Ianuarie 2011
Angajatorul, prin organele de conducere.
Dovada calităţii de reprezentant se va face pentru consilierul juridic, prin delegaţia sau împuternicirea semnată de conducerea persoanei juridice pe care o reprezintă.
Interesant, doar ca cei inscrisi in Colegiu au un model tipizat, antetul Uniunii si Colegiului din judetul unde sunt inscrisi, iar legea si statulul se refera si cuprinde acest model
Formularele acelea nu sunt chiar atat de obligatorii.
De cand merg eu prin instante nu m-a intrebat nimeni de ce nu am delegatie de genul celei mentionate de tine.
a_fleancu a scris:

Formularele acelea nu sunt chiar atat de obligatorii.

Mai bine zis nu sunt obligatorii. Legea 514 nu prevede nimic in acest sens.

Alte discuții în legătură

Reprezentare in instanta AnnaM AnnaM De putin timp sunt angajata ca si consilier juridic (nu sunt inscrisa la ccj). Pentru prima data, trebuie sa reprezint societatea in instanta, deoarece, am ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic ce nu este inscris in nicio asociatie poate reprezenta institutia in fata instantelor de orice grad? aleodor27 aleodor27 Un cons. jur. cu vechime de peste 5 ani in specialitate, dar care nu a fost si nu este inscris in nicio asociatie/colegiu al cons. jur. si care isi desfasoara ... (vezi toată discuția)
Imputernicire in vederea reprezentarii in instanta ABANA ABANA Va rog acceptati sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari : 1. O imputernicire de reprezentare juridica avind antetul Colegiului Consilierilor juridici , ... (vezi toată discuția)