avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reziliere contract telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reziliere contract telefonie mobila

am un abonament la [EDITAT] si as vrea sa renunt la el in baza legi care tocmai sa dat am sunat la dansi si miau zis ca trebuie sa platesc suma de 150 euro ca legea nu se aplica si in cazul in care esti abonat.va multumesc anticipat. ROG UN SFAT
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: mhfob , utilizator 23:17, 4 Aprilie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
daniel12 a scris:

am un abonament la [EDITAT] si as vrea sa renunt la el in baza legi care tocmai sa dat am sunat la dansi si miau zis ca trebuie sa platesc suma de 150 euro ca legea nu se aplica si in cazul in care esti abonat.va multumesc anticipat. ROG UN SFAT


Acelas raspuns l-am primit si eu.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
ContSters20980, utilizator
Legea se aplica si contractelor in derulare. Pentru cine nu va crede, indrumati-i sa citeasca niste drept civil general, preferabil Gabriel Boroi, "Drept civil. Partea Generala", Ed Hamangiu 2008, pe la pagina 26:

Apartin trecutului faptele constitutive, modificatoare sau extinctive de situatii juridice realizate in intregime inainte de intrarea in vigoare a legii noi, cat si efectele produse inainte de acest moment, ceea ce inseamna ca legea noua nu se aplica in privinta acestora, deoarece, in caz contrar ar insemna sa i se atribuie efect retroactiv. In schimb, legea noua se va aplica, de la data intrarii ei in vigoare (fara a putea fi considerata retroactiva), atat situatiilor juridice care se vor naste, modifica sau stinge dupa aceasta data, precum si efectelor viitoare ale situatiilor juridice trecute, cat si, de regula, situatiilor juridice in curs de formare, modificare sau stingere la data intrarii ei in vigoare.

Se cheama principiul aplicarii imediate a legii noi.

Nu va mai pierdeti vremea "cerand" rezilierea contractului, notificati-i si gata. Nu va trebuie acordul lor, e o manifestare unilaterala de vointa, si trebuie sa va asigurati doar ca aveti o confirmare de primire.
Am si eu la cei de la [EDITAT] internet si telefonie cu modem si telefon la promotie gratis in momentul contractarii si mai am 1 an pina se termina contractul. Internetul nu merge la viteza cu care au spus ei modemul un z010 ,cade cind ti-e lumea mai draga,i-am anuntat si am fost la ei si nu vor sa recunoasca ca e defect.
In plus pentru masurarea vitezei internetului folosescdoua unitati de masura ca sa pacaleasca abonatii dar ele tot nu reflecta ce sustin ei. Pot rezilia contractul fara taxa de reziliere prevazuta in contract?

Mai am un abonament la televiziune [EDITAT] cu receaiver luat in custodie.
Nu am facut abonament dar cel care mi-a instalat antena parabolica si receaiverul mi-=a spus ca pot sa reincarc cartela cind vreau. Citind contractul editat cu litere mici am observat ca e prevazuta clauza ca la o luna odata trebuie neaparat sa reincarci cartela cu 22 de roni ,asta fiind ca un abonament ei trtimbitind la vremea respectiva ca e singura tv. dth fara abonament facindu-si reclama mascata ,mintind eventualii clientiI [apartin de [EDITAT]].
Feriti-va cu toata puterea de cei de la [EDITAT] si [EDITAT].
As vrea sa stiu si eu de la un avocat care doreste sa ma ajute pe mine si probabil pe toti oamenii care sunt inselati de acesti escroci cu acte.daca legea aceasta permite rezilierea fara costuri a unoir astfel de contracte si procedura.
Va multumesc!

Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
ContSters20980, utilizator
Va rog sa nu identificati persoane, pe forum se discuta strict ideea juridica.

Daca ati achizitionat un serviciu sau un produs la pret promotional, atunci puteti fi obligat ca, in cazul rezilierii, sa despagubiti furnizorul pentru diferenta de valoare. Vedeti daca nu scrie in contract ce se intampla in acest caz. Daca nu, atunci trebuie sa aveti in vedere ca desi puteti rezilia contractul, furnizorul va poate solicita despagubiri (si va poate actiona in judecata in acest sens). Motivul e simplu: v-a dat un produs la pret mai mic, in ideea ca veti plati un anume abonament pe o anumita perioada.

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive in contract abonament telefonie ContSters159316 ContSters159316 [b] stimati colegi, am urmatoarea situatie :\ persoana juridica are contract abonament cu firma de telefonie pentru un nr de 100 numere si dorim ... (vezi toată discuția)
Abonament cosmote - sim demagnetizat, reziliere contract PopaMarian1 PopaMarian1 Buna Ziua.Am si eu o intrebare,am un abomanet cosmote ,si asta seara stateam pe telefon si dintr-o data imi zce Introduceti cartela SIM.Bag cartela in alte ... (vezi toată discuția)
Situatie reziliere contract telefonie iaugustin iaugustin Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie: Am un contract pentru telefon&internet pe care nu il mai folosesc de mai bine de un an (m-am mutat si nu am ... (vezi toată discuția)