avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... radiere auto de la impozit
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

radiere auto de la impozit

Mi se solicita plata impozitului auto restant din 2008, luna 11, moment in eu am vandut masina.
Mentionez ca am solicitat in 2008 administratiei locale scoaterea de la impozit a mj de transport.
Ei: mi/au incasat taxa de radiere de 30 lei (am chitanta in original); mi/au pus viza pe fisa de inmatriculare (am copie) si dupa ce am platit toate datoriile la impozite, mi/au inmanat fisa fiscala cu zero datorii (nu mai am copie dupa aceasta)
Acestea documente de mai sus, au fost inmanate cumparatorului care si/a inmatriculat masina in termenul legal.
Mentionez ca am si ex. 3 din contractului de v-c.
Administratia, dupa 3 ani, adica acum in 2010, a reintrodus la impozit mijlocul de transport cu penalizari si restante din 2008.
Cum procedez? sunt bun de plata?
Ei spun ca trebuia sa le mai duc, ca sa ma stearga de la impozite, cerfificatul de radiere dupa ce noul proprietar si/a inmatriculat masina, ori in 2008 radierea se facea din oficiu, in momentul in care noul proprietar inmatricula masina.
Un mare abuz, pt ca ei trebuiau, conform legii, sa transmita dosarul cu impunerea la impozit a mj de transport la administratia unde are domiciliul noul proprietar. Functionarul recunoaste ca nu au facut acest lucru si ca sunt bun de plata.
Cum pot rezolva situatia?
Ajutor.
Tinand cont ca am acele copii mentionate mai sus, imi pot face dreptate? Cel de la impozite ma stie si ca persoana si cred ca cu atat mai mult face un abuz. E strigator la cer, pt ca niste functionari isi fac de cap si nu respecta legea si atributiile lor legale.
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
bibibossu, utilizator
Cel mai recent răspuns: bibibossu , utilizator 16:29, 12 August 2010
daca il are
(4) Orice persoană care dobândeşte/înstrăinează un mijloc de transport sau îşi schimbă domiciliul/sediul/punctul de lucru are obligaţia de a depune o declaraţie fiscală cu privire la mijlocul de transport, la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale pe a cărei rază teritorială îşi are domiciliul/sediul/punctul de lucru, în termen de 30 de zile inclusiv de la modificarea survenită.
spunei omului din ce lege este extras paragraful mentionat.
Unele observatii sunt corecte.
deci:
- de ce poate solicita un om viza de instrainare? Pentru vanzare evident.
- cum se acorda viza? Pe baza unei cereri de radiere de la impozit, pe care am depuso si a contractului de v/c. Dovada: mi-au aplicat viza. Cand? Dupa ce am plati toate impozitele restante si taxa de radiere de 30 de lei. Pai am chitanta cu taxa de radiere. Am si copie dupa fisa de inmatriculare cu viza lor de radiere.
- mi/au eliberat certifcat fiscal ca nu am datorii, pe care dintr-o eroare, nu mai am copie cu el. De altfel nici nu/mi trebuie mie, pt ca el trebuie sa ajunga la noul proprietar care/l duce la sectia lui finaciara unde obtine viza pe visa de inmatriculare.
- intrebarea unui forumist ,,viza pentru instrainare- ceea ce nu inseamna ca obligatoriu autoturismul a fost vandut ,,. O aberatie.
Pai repet, nu am cvc? Fisa de inmatriculare oare pt ce se intocmeste? Nu pt v/c? Nu sunt acolo niste campuri cu datele persoanle ale noului si vechiului proprietar?
Daca le/ar falsifica cineva nu ar face puscarie? Fals si uz de fals.

Toate au si o logica.

Pana aici au procedat corect, conform normelor de aplicare a art. 264 din Codul fiscal (CF).
Dobitocul de la taxe mi/a raspuns la fel ca Silaghy, de genul ,,viza pentru instrainare- nu inseamna ca obligatoriu autoturismul a fost vandut,,
Si acum o sa intelegi foarte clar de ce e dobitoc.
Pt ca el era obligat, de lege, nu de mine (Normele de aplicare a art. 264 din CF) sa faca urmatoarele demersuri:
- sa trimita dosarul cu impunerea la administratia fiscala a noului proprietar in t =15 zile (logic, aveam taxele la zi ca doar mi-au dat viza si ea nu se da daca nu ai taxele la zi)
- datele noului proprietar reies din cvc, clar. ATENTIE, clar scopul, INSTRAINARE
- adm. fiscala a noului proprietar, in t=30 zile verifica daca cel ce a cumparat masina a trecuto la impozit. Simplu. Daca nu o gasea, lucru imposibil pt ca fara sa o teaca la impozit, Politia nu primea actele de inmatriculare, adica fara viza noului si vechiului proprietar.
- daca nu era trecuta la impozit, dosarul era trimis inapoi la adm. fiscala a vechiului proprietar si ASTFEL ei stiau foarte clar daca s/a realizat sau nu vanzarea.
Totul foarte logic. Asa scrie la lege, cea citata.
- termenul de 15 plus 30 zile fac 45 zile, adica timp suficient pt obilagtia de a inmatricula masina in 30 de zile pt ca altfel trebuie alt contract si reluat ciclul.
Deci, el nu a facut aceasta a doua parte.
Abuz in serviciu, incalcarea atributiilor, neindeplinirea obligatiilor de serviciu, etc.

Si concluzia este ca eu raman cu problema.

Ma gandeam sa/l reclam la prefectura. Sau unde ma sfatuiti?
Pai si atunci nu merita dat afara acel functionar? Dobitoc si nesimtit. Sunt atatia oameni care nu au un loc de munca. Ideea este ca asta cam vreau, sa dispara de acolo acel functionar. Si stiu de zic asta, pentru ca sunt multi care au fost pacaliti prin abuzurile lui.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe mijloace de transport bibibossu bibibossu Mi se solicita plata impozitului auto restant din 2008, luna 11, moment in care a fost vandut. Mentionez ca am solicitat in 2008 administratiei locale ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la impozit alina240 alina240 Bunaziua, Am o nelamurire legata de impozitul auto si as dori daca poate cineva sa ma ajute. In anul 2002 am vandut un autoturism cu acte in regula si am ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu radiere de e vanzator ofeliadaniel ofeliadaniel Buna ziua! Am vandut masina prin contract de vanzare cumparare, proprietarul adica tata impreuna cu cumparatorul au fost la primaria din Deva unde a fost ... (vezi toată discuția)