avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit pe mijloace de transport
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit pe mijloace de transport

Mi se solicita plata impozitului auto restant din 2008, luna 11, moment in care a fost vandut.
Mentionez ca am solicitat in 2008 administratiei locale scoaterea de la impozit a mj de transport. Ei mi/au pus viza pe fisa de inmatriculare si mi/au inmanat si fisa fiscala cu zero datorii catre admnistratie. Acestea au fost inmanate cumparatorului care si/a inmatriculat masina in termenul legal. Din pacate nu mai copii decat dupa fisa de inmatriculare cu viza administratiei locale si ex 3 al contractului de v-c. cum procedez? sunt bun de plata? ei spun ca trebuia sa le mai duc, ca sa ma stearga de la impozite, dupa ce noul proprietar si/a inmatriculat masina nu stiu ce act. asa este? cum pot rezolva situatia?
ajutor.
mentionez ca intre timp legislatia fiscala cred ca s-a schimbat
in plus odata cu vanzarea auto mi-am mutat si domiciliul din acea localitate, chiar inainte cu 19 zile de mom incheierii contractului de v-c.
ca un abuz, ei au tecut datoriile mele pe mj de transport mamei mele, care locuieste in acea localitate, iar dansa nu a avut si nu detine mj de transport (auto)
ajutor/
ce le pot face?
este vorba de un sat cu metode fiscale de lucru foarte nelegale
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
bibibossu, utilizator
Cel mai recent răspuns: bibibossu , utilizator 16:37, 12 August 2010
Trebuie sa duceti certificatul de radiere de la serviciul de inmatriculari .... doar cu viza respectiva va puteati razgandi sa nu mai vindeti masina. Scoaterea din rol se face in baza certificatului de radiere. Vorbiti cu cumparatorul, sigur mai are un exemplar daca masina a fost intradevar radiata de pe numele dumneavoastra si mai cereti-i un certificat din care sa rezulte data de la care a fost inregistrat in rolul sau fiscal.
Cu cele 2 documente mergeti la primarie si incercati sa va rezolvati problema.
multumesc mult de ajutor.
acum trebuie sa identific carui serviciu de inmatriculari trebuie sa ma adresez, adica in Dambovita sau Bucuresti.
masina a fost inmatriculata in DB si a fost vanduta in Bucuresti.
MULTUMESC
Pt dna Justicemn: studiind CF, la normele de aplicare a art 264, scrie foarte clar ca Admnistratia fiscala are obligatia ca in termen de 15 zile de la prezentarea contractului de v/c, a cererii de radiere fiscala si a platii tuturor debitelor restante, sunt obilgati de a trimite la noul proprietar (admnistratia lui locala) dosarul de impunere fiscala pt autoturismul cumparat. La randul lor, in termen de 30 de zile, trebuie sa impuna la impozit mj de transport. Daca in acest termen, care practic acopera termenul de 30 de zile (15+30) al unei inmatriculari, nu se realizeaza inmatricularea, ei retrimit dosarul inapoi. Deci astfel, se verifica daca se realizeaza v/c. Ori eu am dovezi certe ca am cerut acest lucru : radierea. Am viza lor fiscala, am chitanta cu taxa de radiere platita, am contractul de v/c. Cel de la impozite a recunoscut ca nu a trimis dosarul la noul proprietar si ca acum nu are cum sa o mai faca.
Oare chiar asa, pe ei nu/i poate pedepsi (legal) nimeni? Din pacate cred ca suntem intr/o tara fara legi si mai ales fara ca cineva sa poata fi tras la raspundere pt ceea ce face si mai ales pt ce nu face. Cred ca in Ro nu se mai poate face nimic. Nu mai am nici o incredere in tot ce exista aici. Am vazut cum fac alte tari europene. Bravo lor. Ne meritam soarta
ati depus cerere de radiere fiscala ??
eu cred ca nu ..
atunci...???
nu intelegeti ca e un abuz?
normal ca am depus. Pai nu mi/au dat viza?
Oricum am luat de la politie o copie a certificatului de radiere.
Insa a trebuit sa pierd eu 2 zile pt un dobitoc de functionar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto de la impozit bibibossu bibibossu Mi se solicita plata impozitului auto restant din 2008, luna 11, moment in eu am vandut masina. Mentionez ca am solicitat in 2008 administratiei locale ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)
Nelamurire transfer auto cicibau cicibau Buna ziua. Am cumparat o masina de la cineva din alt judet eu fiind din Bucuresti. S-a oferit sa vina la bucuresti si sa aduca masina, mi-a dat actele dar ... (vezi toată discuția)