avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Curs valutar al bancii comerciale sau BNR?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Curs valutar al bancii comerciale sau BNR?

Buna ziua,

firma la care lucrez, presteaza servicii catre o firma din UE.
Factura o intocmim la cursul BNR, dar cand facem schimbul valutar la data incasarii facturii la banca cu care lucram, iar acesta mereu este sub cursul oficial al BNR, atunci firma are mereu in contabilitate diferente de curs valutar, fiindca contabila inregistreaza veniturile la cursul BNR din ultima zi a lunii si nu cel al bancii comerciale.

Ar fi corect daca am inregistra veniturile la cursul de schimb al bancii comerciale folosit in ziua schimbului valutar, dupa incasarea facturii?

Va multumesc mult,
o seara placuta
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:48, 25 Iulie 2010
Pentru orice operatiune financiara care include valuta, convertirea se face la cursul de schimb al BNR.
Va multumesc mult pentru lamuriri,
week-end placut.
Este corect cum face contabila dvs. Operatiunile din contabilitate se fac la cursul BNR iar diferentele de curs se contabilizeaza distinct pe venituri sau cheltuieli, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curs valutar al bancii comerciale sau bnr? Irina03 Irina03 Buna ziua, firma la care lucrez, presteaza servicii catre o firma din UE. Factura o intocmim la cursul BNR, dar cand facem schimbul valutar la data ... (vezi toată discuția)
Venit brut Irina03 Irina03 Buna ziua, in cazul in care PFA-ul factureaza catre o firma din afara Romaniei, venitul brut care se trece in RJIP este: 1. venitul brut de la data ... (vezi toată discuția)
Care este data corecta a efectuarii operatiunilor? alina240 alina240 Buna ziua, Am din nou o intrebare. Ex: Firma presteaza servicii pentru o alta firma din UE. In data de 15.02. emite o factura in euro la cursul BNR. ... (vezi toată discuția)