Am avut contract cu UPC din septembrie 2007 care l-am reinnoit in 18.12.2008, iar in 12 aprilie 2009 am solicitat in scris rezilierea contrcului - am predat aparatura care am avut-o pentru folosinta, am platit inca 2 luni abonamentul desi numai beneficiam de serviciile lor, iar de cel putin o jumatate de an ma tot someaza sa platesc o firma de recuperatori, suma de 600 lei ce reprezinta taxa de reziliere a contractului - ce ma sfatuiti sa fac?
Mentionez ca am trecut la alta firma de cablu care aveau si tarifele mai mici si programe in plus ( ex. HBO, GSP...).
- daca ajung in instanta, nu am castig de cauza conform art. 4 (al.2) din Legea 193/200, republicata - acesta fiind un contract standard?
Banuiesc faptul ca sunteti persoana fizica, deoarece notiunea de "consumator", in sensul textelor de lege invocate anterior, de catre doamnele colege, se refera la acest aspect.
Insa, notiunea de taxa, citez:"Mai mult ...este interzisa folosirea in contractele de prestari servicii , a cuvantului "taxa" (vezi taxa de reziliere) conform Codului Fiscal Roman, statul roman, autoritatile si institutiile de stat sunt singurele autorizate de incaseze sume de bani cu titlul de TAXE; toti comerciantii care activeaza in domeniul privat nu pot incasa sume de bani decat sub titulatura de comisioane, onorarii, tarife, preturi, insa nu pot sa incaseze bani cu titlu de taxe, acestea fiinde de apanajul exclusiv al al institutiilor de stat !"precum si continutul "standard" al contractului poate/pot fi motiv/motive de nulitate absoluta a clauzelor (anumitor clauze), atunci cand beneficiarul este "persoana juridica".:)