avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... complicitate la furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

complicitate la furt calificat

un prieten a fost implicat intr-un furt din auto pe timp de noapte in calitate de complice acum 10luni, impreuna cu un prieten .de buni ce au fost i-a prins politia in fapt,au mers la sectie ,au recunoscut si politisti i-au dat pe mana la procuror si aceasta le-a dat drumul.
astazi a primit o citatie in care este chemat la parchet in calitate de invinuit ,in cauza privind art 208-209cp ,pentru prezentarea materialului de urmarire penala
ajutati-ma cu un raspuns
ce poate pati?
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 22:59, 22 Iulie 2010
poate primi intre 3 si 15 ani de inchisoare.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
amitza, utilizator
In principiu pedeapsa pentru furt calificat este situata intre un minim de 3 ani si un maxim de 15 ani.
Daca prietenul dvs. se afla la o prima incalcare a legii penale, deci daca nu are antecedente penale, daca prejudiciul a fost sau va fi recuperat pana la pronuntarea pe fond a sentintei de condamnare si avand in vedere pozitia sa procesuala sincera inca din faza de cercetare penala si cu ajutorul unor probatorii in circumstantiere care va fi necesar a fi administrate in fata instantei de judecata este posibila retinerea circumstantelor atenuante prev. de art 74- 76 cp. si obtinerea unei pedepse sub minimul special prevazut de lege.
De asemenea in privinta modalitatii de executare a pedepsei este posibila obtinerea unei pedepse cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau a unei pedepse cu suspendarea execuatarii sub supraveghere, insa opinez ca este necesara anagajarea unui avocat in faza cercetarii judecatoresti.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca a fost citat pentru prezentarea materialului de urmarire penala inseamna ca
se dispune trimiterea sa in judecata prin rechizitoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare kokobelo007 kokobelo007 buna ziua.am un amic care e inculpat intr un proces penal art 208 alin 1-art 209 alin 1 lit a si g,este la prima fapta nu are cazier care ar fi ... (vezi toată discuția)
Am primit o citatie de la parchet-cum sa procedez? mihai1987 mihai1987 Buna ziua! Am primit o citatie la procuratura iar azi i-am dat curs si m-am trezit cu citez din procesul verbal `invinuit pentru savarsirea infractiunilor de ... (vezi toată discuția)
Furt din scoala gabriela_roxana gabriela_roxana Numele meu e Gabi si am si eu o intrebare la dumnevoastra ,ce ne sfatuiti sa facem daca tata a fost prins la furat in incinta unei scoli care era in reparatii ... (vezi toată discuția)