avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna totala

am o dacie 1995 care a suferit o dauna totala iar asiguratorul respectiv uniqa ma despagubeste cu fabuloasa suma de 400euro, masina intradevar nu are o valoare prea mare dar cu bani de pe asigurare nu pot cumpara decat o bicicleta iar pe mine ma intereseaza doar sa i-mi repare masina pt a o utiliza nu a ma plimba cu bicicleta este posibil sa rezolv aceasta problema in favoarea mea?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:15, 2 August 2010
Daca ar fi sa frie cum spune Strati si inasel alin atunci ce rost ar mai avea asigurarea RCA? Si atunci toti care au masini vechi si le pot imbunatati prin polite RCA ale celor pe care i-au fortat sa produca un accident. Nu , nu se poate da mai mult asa ,cum v-a explicat consultantul nucu$.
Am spus ca din pacate exista si astfel de hotarari ale instantelor judecatoresti. Nu inseamna ca sunt corecte dar odata pronuntate nu poti face abstractie de ele.
Si eu am obtinut hotarari prin care instanta a obligat atat paratul cat si asiguratorul de raspundere civila la plata sumei ce reprezenta valoarea totala a reparatiilor.

Textele la care dvs. faceti referire sunt aplicabile societatilor de asigurare, care intr-adevar pot sa plateasca in procentele aratate mai sus. Insa exista si o raspundere civila delictuala care reglementeaza raporturile dintre persoane.

Ma poate obliga pe mine cineva sa ma indrept impotriva societatii de asigurare pentru ca acolo are RCA pers. vinovata de producerea accidentului? A, ca este mai comod, practic, usor de executat.. este alta problema. Poate eu aleg sa ma judec cu cel care a produs accidentul in baza raspunderii civile delictuale.

Cat priveste obligarea societatilor de asigurare la plata unor sume peste limitele impuse chiar de textele legale de catre instanţele de judecata... chiar nu ati mai auzit pana in prezent? Sau obligarea lor in solidar si nu alaturi?

Da, sunt de acord cu dvs. cu nu este o.k., dar atata timp cat se poate.... si este in interesul clientului.... si nu sunt hotarari izolate... de ce nu?

Nu am dorit sa provoc nicio polemica, eu am expus doar un fapt care l-am experimentat... si chiar mi-a iesit bine!

Cu stima!
Interventie moderator
Polemica se continua in pofida rugamintii mele anterioare, privind postarea (depersonalizata) a hotararilor de referinta, tocmai pentru ca ar fi/sunt utile tuturor si pentru ca circula numai sub forma de afirmatii de genul "din auzite".
Arhiva Jurisprudentei(www.avocatnet.ro/content/for... )
are tocmai aceasta destinatie.
Nu contest faptul ca ar putea aparea si asemenea hotarari aberante si care contravin de fapt unor legi pe care instantele sunt puse sa le apere nu sa le incalce. Dar ce v-a spus nucu$ este foarte corect.

Alte discuții în legătură

Accident auto-asigurare rca cosmincos cosmincos Buna ziua, Am nevoie va rog de ajutorul dvs in urmatoarea problema. Acum 1 luna am avut un accident auto nu foarte grav, la o intersectie o alta masina ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurari bahama400 bahama400 Am si eu cateva probleme de ridicat in ceea ce priveste acordarea despagubirilor pe o polita RCA. Despre ce e vorba... Am fost implicat intr-un accident ... (vezi toată discuția)
Nemultumit valoare dauna totala auto dima alexandru dima alexandru Am fost implicat intr-un accident rutier cu dauna totala pentru masina . Valoare de reparatie service 17.000 lei , masina avand 10 ani valoarea ei depaseste ... (vezi toată discuția)