am o dacie 1995 care a suferit o dauna totala iar asiguratorul respectiv uniqa ma despagubeste cu fabuloasa suma de 400euro, masina intradevar nu are o valoare prea mare dar cu bani de pe asigurare nu pot cumpara decat o bicicleta iar pe mine ma intereseaza doar sa i-mi repare masina pt a o utiliza nu a ma plimba cu bicicleta este posibil sa rezolv aceasta problema in favoarea mea?
:offtopic:Sa nu uitam (si sa acuzam pe nedrept,zic eu) ca instantele se pronunta pe seama probelor si invocarilor de texte din acte normative/legislatie, exclusiv sustinute/aratate de parti.Atunci cand exista un dezechilibru de cunoastere a legislatiei in materie, intre acuzare si aparare, exista si aceasta posibilitate "scuzabila" a instantei, care se pronunta pe ce "are"(in dosar) nu pe ce "stie"(prin invatatura) sau ar trebui sa stie!Cat despre "rolul activ"...se rezuma numai la eventuale intrebari referitoare la o aparare calificata.Iar cat priveste raspunderea pentru o hotarare discutabila/schioapa, ce sa mai vorbim#-o
Esenta este:
-daca platiti reparatia, puteti primi de la asigurator integral acei 15% din valoarea de nou a masinii;
-daca nu platiti, veti primi 75% din acea evaluare de 15% din valoarea de nou, plus epava(se considera ca nu valoreaza mai mult de 25% din valoarea calculata mai sus).
-daca va nemultumeste rezolvarea financiara, sunt voci ale avocatilor care promit ca ati putea castiga un proces impotriva vinovatului, pentru diferenta dintre despagubirea primita de la asigurator si valoarea facturii de reparatie.
Pentru inceput, este bine sa verificati corectitudinea calculului sumei avansate de asigurator.Daca oferta este mai mica decat calculul conform norme(15% din valoarea de nou), atunci acea diferenta se poate obtine cu certitudine in instanta.