avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire - Vreau sa fiu protejatã în caz de cauzã ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire - Vreau sa fiu protejatã în caz de cauzã succesoralã

Locuiesc împreună cu mama (A) în casa care i-a revenit în cotă parte de 1/1 în urma decesului tatălui meu când, eu am refuzat mostenirea iar sora mea (C) s-a declarat străină de moştenire. În urmă cu 7 ani, C a emigrat în străinătate şi acum locuieşte definitiv acolo. De când a plecat i-a trimis mamei sume sporadice de bani, nici o dată nu mai mult de 150 Euro şi nu mai mult de 3-4 ori pe an.
Acum, dat fiind faptul că locuim împreună, o îngrijesc pe mama şi am investit în restaurarea casei, introducerea încălzirii centrale, mobile etc, mama s-a gândit să lase un testament prin care să-mi lase o cotă parte mai mare decât cea a sorei mele. Problema este că C s-a manifestat deja contrarie ameninţând cu atacarea testamentului.
Spuneţi-mi şi îndrumaţi-mă/ne ce formă legală poate fi întocmită de către mama şi în ce fel, pentru ca moştenirea să ne revină, mie şi lui C, în cote parte diferite, stabilite de mama mea şi să nu poată fi atacată în instanţă? (ne gândim la un contract de întreţinere în schimbul unei părţi din casă şi terenul aferent, sau contract de vânzare-cumpărare ... nu ştiu ce forme ar mai putea fi)
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 15:51, 1 August 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cea mai buna solutie este vanzarea cu clauza de intretinerere.
In acest caz ati primi tot.
Testamentul se poate revoca si va complicati dupa parerea mea.

avocat Claudiu Lascoschi
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere e cea mai sigura cale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamente-succesiuni Butuc Ioan Butuc Ioan Tatal meu(decedat) mi-a lasat un testament olograf prin care-mi lasa toate bunurile imobile(teren arabil). De asemenea mama(decedata acum 4 luni) mi-a facut un ... (vezi toată discuția)
Contestarea donatiei iii02 iii02 In cazul in care mama lasa prin donatie toate bunurile imobile surorii mele, iar mie nimic, pot contesta donatia si in ce conditii? (vezi toată discuția)
Mostenire teo2304 teo2304 as dori sa stiu,daca sotul are un copil dinaintea casatoriei,acest copil cum ar putea fi dezmostenit? (vezi toată discuția)