Locuiesc împreună cu mama (A) în casa care i-a revenit în cotă parte de 1/1 în urma decesului tatălui meu când, eu am refuzat mostenirea iar sora mea (C) s-a declarat străină de moştenire. În urmă cu 7 ani, C a emigrat în străinătate şi acum locuieşte definitiv acolo. De când a plecat i-a trimis mamei sume sporadice de bani, nici o dată nu mai mult de 150 Euro şi nu mai mult de 3-4 ori pe an.
Acum, dat fiind faptul că locuim împreună, o îngrijesc pe mama şi am investit în restaurarea casei, introducerea încălzirii centrale, mobile etc, mama s-a gândit să lase un testament prin care să-mi lase o cotă parte mai mare decât cea a sorei mele. Problema este că C s-a manifestat deja contrarie ameninţând cu atacarea testamentului.
Spuneţi-mi şi îndrumaţi-mă/ne ce formă legală poate fi întocmită de către mama şi în ce fel, pentru ca moştenirea să ne revină, mie şi lui C, în cote parte diferite, stabilite de mama mea şi să nu poată fi atacată în instanţă? (ne gândim la un contract de întreţinere în schimbul unei părţi din casă şi terenul aferent, sau contract de vânzare-cumpărare ... nu ştiu ce forme ar mai putea fi)
Cea mai buna solutie este vanzarea cu clauza de intretinerere.
In acest caz ati primi tot.
Testamentul se poate revoca si va complicati dupa parerea mea.