avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

as dori sa stiu,daca sotul are un copil dinaintea casatoriei,acest copil cum ar putea fi dezmostenit?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:25, 11 Octombrie 2010
dvs doriti asta sau sotul dvs?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, nu va recomand. Un prieten, la o adica, adresesza intebarea cheie: "Ce fel de om esti tu (persoana in cauza, nefiind de fata)?"
Daca acest copil ar fi al D-voastra? Omule!!!!!!!!!!
chiar daca sotul dvs il dezmosteneste, copilul este mostenitor rezervatar.
da,sotul vrea sa-l dezmosteneasca.ce inseamna mostenitor rezervatar?
Acea parte din mostenire care, in puterea legii, se cuvine anumitor mostenitori legali si de care cel ce lasa mostenirea nu poate dispune prin acte cu titlu gratuit. Prin reglementarea rezervei, legiuitorul apara pe mostenitorii rezervatari [descendentii, parintii si sotul supravietuitor al defunctului] impotriva donatiilor si legatelor testamentare facute de defunct, asigurandu-le primirea cel putin a unei parti din mostenirea ce li se cuvine potrivit legii, chiar impotriva vointei [tacite sau exprese] a defunctului.
Astfel, in toate cazurile in care o persoana are mostenitori rezervatari, averea acestei persoane se imparte, teoretic, in doua parti valoric distincte: - rezerva [de care nu se poate dispune cu titlu gratuit in favoarea altor persoane], si - cotitatea disponibila [de care poate dispune].

Ultima modificare: Duminică, 10 Octombrie 2010
ContSters97658, utilizator

Alte discuții în legătură

Contractul (actul) de donatie poate fi contestat in tribunal? unait29 unait29 Buna ziua , Am si eu o problema la care nu gasesc raspuns.. Bunica mea are 2 copii ( unul este decedat) ,iar de la fiecare copil cate un nepot. Ea doreste sa ... (vezi toată discuția)
Drepturi de succesiune elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Am fost casatorita, in urma casatoriei a rezultat 1 copil care a ramas la mine. Am achizitionat un apartament si am mai mostenit un apartament prin ... (vezi toată discuția)
Calculul rezervei succesorale Adela-French Adela-French Buna ziua. Imi poate explica si mie cineva cum se calculeaza rezerva succesorala? Sunt studenta in anul 3 si pur si simplu nu inteleg... :(( Va multumesc ... (vezi toată discuția)