avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare mostra
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare mostra

Buna ziua


Am o problema legata de inregistrarea in contabilitate a unei achizitii de mostre din China. A fost emisa o factura proforma cu mostra in valoare de 50 $ ca sa poata fi vamuit si sa intre in tara. Firma de curierat cu care a fost trimis coletul a platit 67 de lei TVA in vama din Otopeni. Cand am ridicat coletul de la firma de curierat am primit un DVI si o factura cu urmatoarele:

Baza TVA
-formalitati vamale asistenta 90.86 17.26
-TVA achitat ptr Vama Otopeni 67 0
-comision IRS import 2 0.38

Daca TVA-ul achitat il introduc in Decontul de TVA D300, ce trebuie sa trec la baza impozabila? Cum inregistrez baza in contabilitate? Factura proforma nu a fost achitata si nici nu va fi, a fost emisa doar pentru a putea vamui. Dar TVA-ul a fost achitat.

Va multumesc pentru raspuns.

Cu stima,
Sorina P

Alte discuții în legătură

Taxe vamale prea mari dimlight dimlight Buna ziua, am fost anuntata astazi ca urmeaza sa intre maine un colet venit din China in tara in valoare de aproximativ 50$ prin compania GLS. Ei mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Importuri !!! stefpasca stefpasca Suntem o firma din Romania care am achizitionat o marfa din Elvetia. Marfa a fost vamuita in Austria de catre un transpotator (comisionar), care a ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura tva Mariralu Mariralu Buna ziua , Am primit mostre din China, am fost obligata sa platesc TVA in vama pentru a putea primi mostrele ( nu sunt spre vanzare ) . Firma de ... (vezi toată discuția)