avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Taxe vamale prea mari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Taxe vamale prea mari

Buna ziua, am fost anuntata astazi ca urmeaza sa intre maine un colet venit din China in tara in valoare de aproximativ 50$ prin compania GLS. Ei mi-au spus ca o sa fie retinut la vama pana le trimit confirmarea cum ca sunt de acord sa platesc taxa de vamuire de 124 lei. Problema e ca coletul meu, fiind sub 150euro ar trebui sa ma puna sa platesc doar TVA 24%, fiind astfel scutita de taxele vamale. Ce ar trebui sa fac? am vrut sa returnez coletul si mi-au spus ca daca fac asta primesc amenda intre 3000 si 8000 lei pentru ca 'trebuie sa ma asigur ca tranzitul se inchide'. Ajutor, urgent?
Cel mai recent răspuns: Aura24 , utilizator 12:45, 9 Mai 2014
pai...cam au dreptate . serviciile vamale trebuie platite indiferent ca mai vrei coletul sau nu . returul nu se poate face fara vama de intrare...teoretic n-are cum sa iasa din tara un lucru care nu a fost declarat la intrare.


data viitoare cand mai cumperi din China , nu mai solicita factura de la furnizor.
solicita statutul de "cadou" , pretul taxei vamale fiind mult mai mic.


Buna . Zilele trecute am fost anuntata de GLS ca urmeaza sa primesc un colet din China cu o proforma de 20$. Mi-au zis ca trebuie sa le platesc 124 ron pentru intocmirea declaratiei vamale de catre un comisionar vamal cu care au ei contract. Nu mai platesc tva pt ca valoarea coletului este mica . Daca pe proforma aveam 150 $ trebuia sa platesc si tva si comisionarul vamal.De ce eu trebuie sa platesc comisionarul lor vamal? Eu nu am nici un contract cu el. Pana acum primeam coletul la posta din Constanta unde mi se facea vama si plateam tva-ul pe baza facturii. Ei spun ca la Otopeni au facut vama. De ce trebuie sa platesc acesti bani? Cei de la dhl nu au asemenea comisioane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare mostra sorinapopescu sorinapopescu Buna ziua Am o problema legata de inregistrarea in contabilitate a unei achizitii de mostre din China. A fost emisa o factura proforma cu mostra in ... (vezi toată discuția)
Retinere colete, probleme dhl - vama romana beautybym beautybym Buna ziua, de curand am comandat de pe site ul Aliexpress cateva perechi de pantofi si 3 brose. Au fost expediate din China si au ajuns in Romania in 3-4 zile. ... (vezi toată discuția)
Dhl imi cere coletul inapoi, dupa livrare! exterminator86 exterminator86 Buna ziua dragilor, Va prezint in continuare o situatie tipic romaneasca :O : Detin o firma care are ca domeniu de activitate vanzarea en gros si en ... (vezi toată discuția)