avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dosar somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dosar somaj

Buna ziua,
Revin cu un subiect de actualitate...din pacate. Pe scurt: am incheiat raportul contractual cu societatea angajatoare in urma deciziei de concediere nr 5245/01.06.2010, decizie primita in copie xerox, perioada de preaviz 20 zile lucratoare (ultima zi de munca fiind 28.06.2010). Am primit cartea de munca in data de 22.07.2010 impreuna cu fisa de lichidare si doua adeverinte necesare penru dosarul de somaj. Desi am insistat sa primesc si decizia de concediere in original - asa cum prevede legea - acest lucru nu s-a intamplat. Cu stupoare am constatat ca in cartea de munca, decizia are numarul 7477/28.06.2010 (partea buna este ca au pastrat art. 65 alin. 1). Cerand-o verbal mi s-a spus ca sunt singura persoana care cere decizia in original, ca nu s-au mai intalnit cu o astfel de situatie pana acum si ca imi pot da cel mult o copie scanata listata pe o imprimanta color. Intrucat la ANOFM Dolj, pe langa celelalte documente cer si aceasta decizie in original si copie mi-au spus ca poate vor reusi sa imi trimita o copie legalizata. Am facut aceasta cerere in scris - pentru original, bineinteles - si am transmis-o pe fax....Firma angajatoare are sediul central in alta localitate. Ce pot sa fac? Care este sfatul dumneavoastra, tanand cont de faptul ca se vor depasi cele 30 zile pentru depunerea actelor si, implicit, voi pierde somajul aferent acestei perioade?
Ce pot face in ceea ce priveste salariile compensatorii pe care nu le-am primit? ... in locul lor 'beneficiind' de urmatorul raspuns:'va aducem la cunostinta ca societatea parcurge o perioada dificila datorita situatiei economico financiare actuale in conjunctura crizei economice existente, drept pentru care nu dispune de disponibilitati financiare pentru acordarea compensatiei solicitate de dvs.
Vom reanaliza solicitarile dvs imediat ce conditiile si situatia economico financiara a societatii o va permite. '
Va multumesc anticipat,
Ramona R.

Alte discuții în legătură

Desfacere cim art 65.alin1 ramonarav ramonarav Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: la reintoarcerea din concediul de crestere a copilului am fost 'intampinata' cu decizia de desfacere a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj dupa ccc marcigr8 marcigr8 Acum sunt in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsa de pana la doi ani (pana 16 aprilie) ,cu contractul de munca suspendat si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Depunerea actelor pentru somaj dreptaciul dreptaciul In perioada 09 iunie-o7 iulie 2011 sunt in preaviz( concediere pe motive care nu tin de persoana mea-restructurare) ; - din ce data pot depune actele pentru ... (vezi toată discuția)