avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incompatibilitate?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incompatibilitate?!

Un manager de spital,poate avea si un alt job? Nu in spitalul pe care-l manageriaza,in alta parte,in privat,care nu are nici-o treaba cu spitalul unde este angajat. Mentionez ca nu este medic ci jurist. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andrale , utilizator 16:35, 23 Iulie 2010
Art. 10.din legea 514/2003
Exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu:
a) calitatea de avocat;
b) activitatile care lezeaza demnitatea si independenta profesiei de consilier juridic sau bunele moravuri;
c) orice alta profesie autorizata sau salarizata in tara sau in strainatate;
d) functia si activitatea de administrator sau lichidator in cadrul procedurilor de reorganizare si lichidare judiciara;
e) activitatea publicistica salarizata;
f) alte incompatibilitati prevazute de lege sau rezultate din conflict de interese, in conditiile legii.

deci daca este manager la spital si consilier juridic la o alta firma din punctul meu de vedere este un conflict de interese!

Multumesc pt. raspunsul prompt.Voi fii obraznic si mai intreb,daca managerul este economist,exista incompatibilitate?




Legea 95/2006 - privind reforma in sistemul sanitar

Art. 180. - (1) Functia de manager persoana fizica este incompatibila cu:
a) exercitarea oricaror alte functii salarizate, nesalarizate sau/si indemnizate inclusiv in cadrul unei autoritati executive, legislative ori judecatoresti, cu exceptia functiilor sau activitatilor in domeniul didactic si de studiu profesional, al cercetarii stiintifice si al creatiei literar-artistice;
b) exercitarea oricarei activitati sau oricarei alte functii de manager, inclusiv cele neremunerate;
c) exercitarea unei activitati sau a unei functii de membru in structurile de conducere ale unei alte unitati spitalicesti;
d) exercitarea oricarei functii in cadrul organizatiilor sindicale sau patronale de profil.
(2) Constituie conflict de interese detinerea de catre manager persoana fizica, manager persoana juridica ori reprezentant al persoanei juridice de parti sociale, actiuni sau interese la societati comerciale ori organizatii nonguvernamentale care stabilesc relatii comerciale cu spitalul la care persoana in cauza exercita sau intentioneaza sa exercite functia de manager. Dispozitia de mai sus se aplica si in cazurile in care astfel de parti sociale, actiuni sau interese sunt detinute de catre rudele ori afinii pana la gradul al IV-lea inclusiv ale persoanei in cauza.
(3) Incompatibilitatile si conflictul de interese sunt aplicabile atat persoanei fizice, cat si reprezentantului desemnat al persoanei juridice care exercita sau intentioneaza sa exercite functia de manager de spital.
(4) Daca managerul selectat prin concurs ori reprezentantul desemnat al persoanei juridice selectate in urma licitatiei se afla in stare de incompatibilitate sau in conflict de interese, acesta este obligat sa inlature motivele de incompatibilitate ori de conflict de interese in termen de 30 de zile de la aparitia acestora. In caz contrar, contractul de management este reziliat de plin drept. Ministerul Sanatatii Publice sau, dupa caz, ministerul ori institutia publica semnatara a contractului de management va putea cere persoanelor in cauza despagubiri, conform clauzelor contractului de management.
(5) Persoanele care indeplinesc functia de manager la spitalele si celelalte unitati sanitare care au sub 400 de paturi pot desfasura activitate medicala in institutia respectiva.

Este incompatibilitate , nu are voie sa lucreze decat daca este medic si numai in unitatea sanitara pe care o conduce .
Da,multumesc mult dar sunt cam greu de cap .Aveti rabdare cu mine,va rog! Am inteles ca juristul este incompatibil,ca medicul are cateva portite dar nu am inteles de economist. Economistul poate lucra si in......domeniul privat de exemplu ca.....economist pur si simplu,in perioada cand este manager la spital? Luminati-ma!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cum a mentionat si "zzenovia"....functia de manager este incompatibila cu art.180, lit.a " exercitarea ORICAROR alte functii salarizate....." deci si manager si economist nu se poate.....

Alte discuții în legătură

Manager spital si asociat unic si administrator srl ionescucarmen ionescucarmen Buna ziua. considerati incompatbila functia de manager se spital cu calitatea de asociat unic si administrator al unui srl? in conditiile in care firma nu are ... (vezi toată discuția)
Manager spital si sef sectie AndreiPopescu79 AndreiPopescu79 Buna seara. Am cateva nelamuriri: Managerul unui spital este sau nu functionar public? Seful unei sectii din spital este sau nu functionar public? Ma refer ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate? maiincolo maiincolo Sunt medic primar si sef de sectie la un spital universitar. Totodata,sunt si PFA proprietar al unul cabinet medical (nu societate) Intrebare: sunt ... (vezi toată discuția)