avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... MANAGER SPITAL SI ASOCIAT UNIC SI ADMINISTRATOR SRL
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

MANAGER SPITAL SI ASOCIAT UNIC SI ADMINISTRATOR SRL

Buna ziua. considerati incompatbila functia de manager se spital cu calitatea de asociat unic si administrator al unui srl? in conditiile in care firma nu are relatii comerciale cu spitalul (atunci ar fi fost conflict de interese) totusi ANI a stabilit ca managerul de spital este incompatibil in temeiul art. 180 alin. 1 lit a din legea 95/2006:" (1) Funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu: a) exercitarea oricăror alte funcții salarizate, nesalarizate sau/și indemnizate inclusiv în cadrul unei autorități executive, legislative ori judecătorești; b) exercitarea oricărei activități sau oricărei alte funcții de manager, inclusiv cele neremunerate;
eu nu inteleg ca in calitate de asociat unic si administrator al unui srl sunt manager. daca mi se interzicea expres prin lege sa fiu manager dar si administrator si asociat unic atunci eram incompatibila.
astept pareri. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 12 Octombrie 2015
Art. 178 din Legea nr.95/2006
(1) Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu:

a) exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică;
b) exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate;
c) exercitarea unei activităţi sau a unei funcţii de membru în structurile de conducere ale unei alte unităţi spitaliceşti;
d) exercitarea oricărei funcţii în cadrul organizaţiilor sindicale sau patronale de profil.

(2) Constituie conflict de interese deţinerea de către manager persoană fizică, manager persoană juridică ori reprezentant al persoanei juridice de părţi sociale, acţiuni sau interese la societăţi reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ori organizaţii nonguvernamentale care stabilesc relaţii comerciale cu spitalul la care persoana în cauză exercită sau intenţionează să exercite funcţia de manager. Dispoziţia de mai sus se aplică şi în cazurile în care astfel de părţi sociale, acţiuni sau interese sunt deţinute de către rudele ori afinii până la gradul al IV-lea inclusiv ale persoanei în cauză.
.....

Totul depinde de interpretarea sintagmei "functii nesalarizate" si a sintagmei "manager", insa se pare ca ANI deja are o practica in acest sens si nu o va putea schimba decat daca instantele de judecata ii vor respinde toate deciziile emise in acel sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate?! andrale andrale Un manager de spital,poate avea si un alt job? Nu in spitalul pe care-l manageriaza,in alta parte,in privat,care nu are nici-o treaba cu spitalul unde este ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate? maiincolo maiincolo Sunt medic primar si sef de sectie la un spital universitar. Totodata,sunt si PFA proprietar al unul cabinet medical (nu societate) Intrebare: sunt ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate bugcami bugcami As dori sa stiu daca functia de SEF DE SECTIE intr-un spital de stat este incompatibila cu exercitarea profesiei de medic intr-un cabinet privat, cabinet ... (vezi toată discuția)