avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incompatibilitate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incompatibilitate?

Sunt medic primar si sef de sectie la un spital universitar.
Totodata,sunt si PFA proprietar al unul cabinet medical (nu societate)
Intrebare: sunt incompatibila cu functia de sef de sectie?Daca da,conform carei legi/articol de lege?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 2 Iulie 2014
art.184 din Legea 95/2006:
...
(5) Calitatea de şef de secţie, şef de laborator şi şef de serviciu medical este compatibilă cu funcţia de cadru didactic universitar.
...
(12) Dispoziţiile art. 180 alin. (1) lit. b), c) şi d) referitoare la incompatibilităţi şi ale art. 180 alin. (2) referitoare la conflictul de interese, sub sancţiunea rezilierii contractului de administrare, se aplică şi şefilor de secţie, de laborator şi de serviciu medical din spitalele publice.

Art. 180
(1) Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu:
a) exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică;
b) exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate
c) exercitarea unei activităţi sau a unei funcţii de membru în structurile de conducere ale unei alte unităţi spitaliceşti;
d) exercitarea oricărei funcţii în cadrul organizaţiilor sindicale sau patronale de profil.

Astfel, calitatea de şef de secţie, şef de laborator şi şef de serviciu medical este incompatibilă cu activitatea exercitata in calitate de PFA.
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Totusi,in orasul meu si in toata tara am colegi care sunt manageri de spitale,sefi de sectie si au si cabinete private sau societati medicale.Ba chiar am un coleg care este sef de sectie,lider de sindicat si proprietar a 2 cabinete medicale.nimeni nu spune nimic.Atunci????
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totusi, daca doriti un raspuns cat mai exact intrebati la A.N.I. - Agenția Națională de Integritate
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate bugcami bugcami As dori sa stiu daca functia de SEF DE SECTIE intr-un spital de stat este incompatibila cu exercitarea profesiei de medic intr-un cabinet privat, cabinet ... (vezi toată discuția)
Manager spital si asociat unic si administrator srl ionescucarmen ionescucarmen Buna ziua. considerati incompatbila functia de manager se spital cu calitatea de asociat unic si administrator al unui srl? in conditiile in care firma nu are ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate?! andrale andrale Un manager de spital,poate avea si un alt job? Nu in spitalul pe care-l manageriaza,in alta parte,in privat,care nu are nici-o treaba cu spitalul unde este ... (vezi toată discuția)