avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare imobil de la persoana in varsta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare imobil de la persoana in varsta (capacitatea de exercitiu)

Buna ziua.

Doresc sa cumpar un imobil cu teren aferent de la o persoana in varsta (peste 80 ani). Avem si un anumit grad de rudenie indepartata dar asta nu cred ca conteaza..

Trebuie sa obtina aceasta persoana certificat de atestare a capacitatii de exercitiu pentru a-mi putea vinde ?
Are vreo legatura acest act cu protectia mea impotriva unor eventuale actiuni ulterioare din partea rudelor sale ? (mentionez ca nu are copii). Sau din punctul meu de vedere este suficient contractul de vanzare-cumparare incheiat la notar cu intabulare ulterioara ?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters21173 , utilizator 17:04, 22 August 2007
Poti detalia un pic te rog ?
legea 17/2000
nu este cazul meu. Acolo este prezentat cazul instrainarii imobilului cu scopul de a fi intretinut.

Persoana este deja intretinuta de altcineva (fara acte), domiciliul apare inca in imobilul pe care vrea sa-l vanda, este ingrijita la imobilul ingrijitorilor.

prefera sa vanda si sa ajute cu bani ingrijitorii. Deci nu e un contract cu clauza de ingrijire ci un contract curat de vanzare-cumparare.
Mergi la Autoritatea Tutelara si cere asistenta pentru varstnic. Acestia vor semna si ei pe actul de v/c ca si asistenti si apoi nu vei avea probleme.
ok, multumesc

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare intre rude de gradul i bencumonica bencumonica Parintii mei,care sunt divortati,au convenit ca ar fii bine ca apartamentul pe care ei il detin sa fie trecut pe numele meu.Dar,exista mai multe probleme.Tatal ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drept de proprietate huminiuc huminiuc Buna ziua, Eu si sotia mea am dobandit prin vanzare-cumparare un teren,acum 12 ani;intre timp am construit pe acest teren o casa de vacanta.Datorita ... (vezi toată discuția)
Vreau sa donez o casa gabriela06072002 gabriela06072002 Oscilez intre a intocmi un act de vanzare-cumparare pt un imobil sau sa-l donez fiicei mele, pentru a nu putea fi atacata cererea de succesiune. Din cate ... (vezi toată discuția)