avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare imobil de la persoana in varsta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare imobil de la persoana in varsta (capacitatea de exercitiu)

Buna ziua.

Doresc sa cumpar un imobil cu teren aferent de la o persoana in varsta (peste 80 ani). Avem si un anumit grad de rudenie indepartata dar asta nu cred ca conteaza..

Trebuie sa obtina aceasta persoana certificat de atestare a capacitatii de exercitiu pentru a-mi putea vinde ?
Are vreo legatura acest act cu protectia mea impotriva unor eventuale actiuni ulterioare din partea rudelor sale ? (mentionez ca nu are copii). Sau din punctul meu de vedere este suficient contractul de vanzare-cumparare incheiat la notar cu intabulare ulterioara ?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters21173 , utilizator 17:04, 22 August 2007
Anularea actului de vânzarea cumparare ar putea fi ceruta pentru lipsa discernamântului nu pentru lipsa capacitatii de exercitiu.
Persoanele foarte înaintate în vârsta pot fi prezumate de senilitate => consimtamânt viciat.
Cel mai "ortodox" ar fi sa ai certificatul unui medic precum ca vânzatorul/vânzatoarea era - la data actului - în depline facultati mintale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare intre rude de gradul i bencumonica bencumonica Parintii mei,care sunt divortati,au convenit ca ar fii bine ca apartamentul pe care ei il detin sa fie trecut pe numele meu.Dar,exista mai multe probleme.Tatal ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drept de proprietate huminiuc huminiuc Buna ziua, Eu si sotia mea am dobandit prin vanzare-cumparare un teren,acum 12 ani;intre timp am construit pe acest teren o casa de vacanta.Datorita ... (vezi toată discuția)
Vreau sa donez o casa gabriela06072002 gabriela06072002 Oscilez intre a intocmi un act de vanzare-cumparare pt un imobil sau sa-l donez fiicei mele, pentru a nu putea fi atacata cererea de succesiune. Din cate ... (vezi toată discuția)