avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,

As avea si eu o intrebare, poate a mai fi fost abordat subiectul in acest forum dar nu am gasit raspunsul. Intrebarea mea este urmatoarea:
Domnul X are un copil in varsta de 23 de ani iar de mama Y a divortat de 20 de ani. Copilul a terminat facultatea anul acesta. Deci dupa lege la terminarea studiilor domnul X nu mai este nevoit sa plateasca pensia alimentara/ de intretinere, dar domnul X afla ca copilul doreste sa faca masteratul si s-a si inscris deja. Cum ramane cu pensia? Trebuie sa continuie de platit? Pt. ca normal pensia de intretinere se plateste pina la sfarsitul studiilor dar masteratul eu stiu ca face parte din studiu ``de perfectionare``. Pina la ce varsta trebuie sa continuie sa plateasca? Citisem undeva ca pina la varsta de 25 de ani iar cineva mi-a spus ca s-a schimbat la 26, este adevarat? Conform carui articol trebuie sa plateasca domnul X pana la 26 de ani pensia de intretinere?
Pana la implinirea varstei de 26 ani , daca fiul dumneavoastra isi continua studiile , (indiferent de frecventarea cursurilor universitare, de masterat , sau doctorale), nu realizeaza venituri , dumneavoastra sunteti obligat sa platiti aceasta pensie de intretinere.

Forma de invatamand poate fi ID sau FR, practica judiciara nu este unitara in acest sens .
Daca, insa ,conditiile mentionate mai sus nu sunt realizate , pensia de intretinere este poprita din veniturile salariale, puteti exercita contestia la executare.

Totodata, va puteti adresa judecatoriei , in vederea sistarii pensiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere ContSters92721 ContSters92721 Pensia de intretinere se plateste pana la varsta de 26 ani cand copilul urmeaza cursurile unei facultati la zi.Am citit aici ca instantele au acordat pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil major  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Fiul meu are 19 ani si anul acesta da bacalaureatul.Daca ia bac-ul si merge mai departe la o facultate voi continua sa-i platesc pensie de intretinere pana la ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie alimentara marryy_lm marryy_lm Buna. Am urmatoarea situatie. Dupa terminarea divortului fetita a ramas mamei.Mama a solicitat instantei acordarea pensiei de intretinere de la tata pina la ... (vezi toată discuția)