Vreau sa depun o plangere penala pentru privare de libertate. Fapta s-a intamplat recent deja am facut plangere la politie dar nu am vazut nici un rezultat. Am destule dovezi, intrebarea mea este unde si cum pot face o plangere pentru a se lua masuri in conformitate ? La parchetul de pe langa judecatorie, sau de pe langa tribunal ?
Si ce fel de plangere? Sa scrie pe ea plangere penala sau plangere prealabila pentru punerea in miscare a actiunii penale. Am gasit niste modele pe internet dar nici una nu e pentru fapta care o reclam eu si vroiam sa fiu sigura. Va rog sa imi spuneti exact cum e cel mai bine sa procedez. Va multumesc anticipat!
Nu exista infractiunea de hartuire sexuala, este posibil sa existe pe viitor in Noul cod penal. Dosarele cu privire la infractiunea de "violarea secretului corespondentei" sunt de competenta Judecatoriei.
Hartiurea morala nu este in codul penal inca , dar hartuirea sexuala este incriminata de art 292 C.P si L. 202/2002. Am aflat intre timp ca violarea secretului corespondentei sunt de competenta Parchetului. Multumesc!
" Vreau sa depun o plangere penala pentru privare de libertate. Fapta s-a intamplat recent deja am facut plangere la politie dar nu am vazut nici un rezultat."
n-aveti nici o sansa din pacate (nu vreau sa va dezamagesc dar asta-i realitatea) , si eu sunt la fel " victima " unei astfel de infractiuni penale si n-am rezolvat ABSOLUT NIMIC cu politia