Stiu ca anumite lucruri deranjeaza, ranesc orgoliul insa dvs. ori nu ati inteles ori nu puteti intelege.Daca prostituata e pe traseu azi , maine poimaine amenda iar sapt viitoare dosar penal. E greu sau mai incerc?
In ceeace priveste CEDO nu cred ca prostituata are 14000 euro (minim) pt un avocat .Nu va panicati pt ca CEDO se ocupa de cazuri serioase nu de 3 lei. Ceeace trebuie sa stiti ca la CEDO fiecare tara isi trimite reprezentanti care ''sorteaza'' sesizarile.In consecinta ceeace vedeti la tv nu reflecta realitatea.
Din fericire in fecare casa exista un calculator...in felul asta fiecare dintre noi ne imaginam ca suntem ceeace am visat in copilarie.
interventie moderator
Prieteni, ar fi ideal daca daca aceasta mica disputa s-ar mentine in sfera juridicului si nu ati mai incerca sa va jigniti.Va multumesc.
Fata , care este minora de 15 ani, nu va raspunde penal, cel mai sigur.
Prin absurd, pentru a fi antrenata raspundrea penala, ar trebui dovezi temeinice care sa ateste discernamantul ei, si de asemenea ca ea a practicat in mod constant, ceva vreme, prostitutia , care este o infractiune din obicei.
Pe mine ma interesa daca politistul poate fi tras la raspundere data fiind speta si care ar fi rezultatul plangerii?
Cel mai probabil impotriva politistului nu se va putea incepe urmarirea penala, din lipsa de probe. Simpla declaratie a fetei, marturiiile colegelor de breasla ale fetei, care de fapt sunt martori indirecti, fara a fi coroborate si cu unele probe materiale, nu pot sa il trimita in judecata pe politist.
Pe langa acestea, si timpul in care plangerea ar fi putut fi depusa se pare ca a expirat , iar in cazul unei astfel de infractiuni este necesara examinarea victimei in vederea constatarii anumitor urme , cum ar fi echimozele, daca ar fi fost un viol, urme care nu mai pot fi constatate dupa trecerea unui interval de timp .
Chiar daca fata ar fi acceptat , in schimbul tacerii politistului, sa ii ofere unele favoruri sexuale, fiind insa constransa de imprejurari, iar fapta ar putea constitui act sexual cu un minor intre 15 si 18 ani, in temeiul art. 198 alin. 2 sau 3, tot ar fi necesare probe temeinice in vederea tragerii la raspundere a politistului.
In ce ar consta probele temeinice pentru probarea infractiunii de act sexual cu un minor... multumesc pentru raspunsul anterior, profesionist si exact.