avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... termen prescriere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

termen prescriere

Buna ziua.Spuneti-mi va rog dupa cat timp se prescrie o sentinta judecatoreasca privind suspendarea permisului de conducere?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 19:24, 25 Iulie 2010
sunt necesare mai multe detalii pentru un raspuns corect
"Art. 118. OUG 195/2002 alin. (4) În termen de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce."
(modificat de OG 69/2007)

Art. 209 ROUG 195/2002 alin. (3) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule operează în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere sau, după caz, a expirat termenul de predare a acestuia.


(2) Executarea sanctiunii contraventionale complementare se prescrie in acelasi termen in care se prescrie sanctiunea contraventionala principala.
iar conform OG 2/2001ART. 13
Termenul de prescriptie e cel de 5 ani .
Ultima modificare: Duminică, 25 Iulie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc pt raspunsul dat,dar totusi sunt intr-o mare dilema in sensul ca hotararea judecatoreasca definitiva s-a dat in 12 12 2008 si eu am primit ieri 24 07 2010 de la politie instiintare precum ca permisul de conducere s-a suspendat din data de 05 07 2010 pe o perioada de 90 de zile...De ce 90 de zile si de ce asa tarziu?Va rog sa ma ajutati ,ce demersuri pot face?Va multumesc
Deci, ca urmare a contestarii pv , dv. erati obligat ca in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii prin care vi s-a respins plangerea contraventionala aveati obligata sa predati permisul de conducere in vederea suspendarii.
nerespectarea acestei obligatii atrage dupa sine prelungirea duratei suspendarii cu 30 zile.
Executarea sanctiunii complementare a suspendarii dreptului de a conduce se prescrie in termen de 5 ani.
Asa ca, aceasta decizie apare ca fiind in termen, conform datelor furnizate
Multumesc dar de ce 90 de zile si nu 60????

Alte discuții în legătură

Prescriptie suspendare permis romi_codrean romi_codrean salut as vrea sa aflu pareri in urmatoarea speta cu care se confrunta un coleg in mai 2007 a fost surpris in timp ce circula in localitate cu 104 km/h adica ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis faleza faleza am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis dosar din 2011 puslic puslic Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30. S-a dispus asta printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)